Lansarea echipei PD-L

spacer Ieri seară (12 mai 2008 n.r.), Valerian Vreme si echipa PD-L s-au aflat în calitate de gazde a unui cocktail la care au răspuns o multime de membri democrat-liberali, simpatizanti si persoane de notorietate din Onesti si nu în ultim rând, presa. Locală. La întânirea care a avut loc la Hotelul Trotus din localitate, si la care au sustinut un program artistic trupa The Story Tellers condusă de muzicianul Florin Bejan,, Vreme si echipa PD-L si-au prezentat oferta electorală. La întâlnirea elegantă de aseară, au fost prezenti candidatul la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bacău , Vasile Nistor, precum si Floarea Ivanof si Toader Frătilă, candidati la fotoliile de primari la Târgu Ocna si Moinesti.

(Monitorul de Bacău - 13 mai 2008)


SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !


VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

Lansarea candidaturii reflectată de presa locală

spacer "Sunt pregatit sa-mi fac datoria!” a declarat ieri (7 aprilie n.r), la Onesti, Valerian Vreme, candidatul PD-Lla fotoliul de primar al municipiului de pe Valea Trotusului

spacer Ieri a avut loc, la sediul Partidului Democrat-Liberal din Onesti, o conferinta de presa, care a avut drept scop informarea electoratului local cu privire la desemnarea oficiala a lui Valerian Vreme la fotoliul de primar al municipiului de pe Trotus. La întâlnirea cu jurnalistii au luat parte Constantin Florian, presedinte PD-L Onesti, precum si Gelu Panfil, purtatorul de cuvânt al formatiunii politice amintite si totodata liderul tinerilor democrati liberali.

spacer Înca de la început, liderul PD-L Onesti, Constantin Florian, a tinut sa precizeze ca Valerian Vreme a reprezentat "optiunea unanima a forului de conducere local al democrat - liberalilor onesteni, ca rezultat al unor sondaje profesioniste efectuate cu o renumita firma de profil din tara. Pentru a
elimina orice suspiciune legata de o asa-zisa întârziere a nominalizarii oficiale a colegului meu, trebuie sa subliniez faptul ca am respectat calendarul propus la nivel central, dar, mai ales, am dorit sa ne asiguram înca odata de rezultatul sondajelor, care au dus la aceiasi persoana, nimeni alta decât Valerian Vreme", a precizat Constantin Florian, presedinte al PD-L Onesti, dar si seful de campanie al candidatului democrat-liberal.
spacer Valerian Vreme detine un background profesional solid si care-l recomanda a fi un candidat puternic în lupta pentru ocuparea fotoliului de primar al municipiului Onesti. În vârsta de 45 de ani, absolvent al Facultatii de Automatizari si Calculatoare din Iasi, Valerian Vreme spune ca a avut "privilegiul de a-mi face ucenicia dupa terminarea facultatii pe platforma petrochimica onesteana, astfel ca pot afirma ca nu sunt strain de problemele grave pe care le-a traversat zona, de la evenimentele din decembrie si pâna în prezent”.
spacer Din 1990, candidatul PD-L la fotoliul de primar al municipiului Onesti este important om de afaceri,
consolidând în zona o puternica firma de informatica si electronica, la care este actionar si director. În paralel cu dezvoltarea firmei, Valerian Vreme si-a perfectionat pregatirea profesionala la Bucuresti, Paris, Oxford, unde a obtinut diploma în management la Open University, iar ultima achizitie în materie de instruire fiind cea a unui masterat în administratie publica.
spacer "În 2001 am intrat în politica alaturi de Theodor Stolojan, unul din liderii politici care cunoaste îndeaproape situatia de pe Valea Trotusului. Sunt în prezent consilier judetean si subliniez ca m-am
implicat în atragerea de fonduri comunitare, pe diverse proiecte. Afirm cu certitudine ca, împreuna cu echipa PD-L, suntem gata sa ne facem datoria", a mai ADAUGĂt Valerian Vreme.
spacer Cei doi lideri onesteni au tinut sa sublinieze faptul ca împreuna au traversat o perioada de instruire benefica perioadei electorale care se apropie, având în vedere ca în legislatura 2004-2008 au îndeplinit functia de consilier local si respectiv judetean, semn ca electoratul onestean i-au investit cu încredere. "Ne asumam responsabilitatea unui alt Onesti, în care platforma industriala sa-si recapete dimensiunea, un oras în care impozitele si taxele, în prezent cele mai mari din tara, sa ofere cetatenilor un trai decent. Nu vom uita asistenta medicala, careia vrem sa-i dam aura demna de secolul XXI, în care medicii sa-si gaseasca locul si
pacientii rezolvarea tuturor problemelor de sanatate", a conchis Valerian Vreme.
spacer Completându-si colegul si remarcându-se în cei patru ani de Consilu Local cu o serie de proiecte în domeniu, liderul PD-L, Constantin Florian, a mai spus câ în programul viitorului primar nu a fost uitata nici infrastructura sportului onestean, dorinta echipei PD-L fiind aceea de a reda municipiului de pe Trotus renumele de altadata în domeniu. În urmatoarele zile, democrat-liberalii vor face publica întreaga echipa propusa pentru Legislativul local, printr-o suita de evenimente si actiuni de anvergura.

spacer Luminita PATRATEANU - Monitorul de Bacău 08.04.2008 spacer


www.ziaruldebacau.rospacer Obiective de campanie la Onesti. Ultimul candidat inscris in cursa electorala pentru Primaria Onesti, Valerian Vreme, reprezentant al PD-L, si-a motivat, ieri, decizia de a intra in lupta pentru functia de primar al municipiului, precizind si citeva din obiectivele urmarite. Vreme s-a declarat pregatit pentru functia de primar, fiind un bun cunoscator al realitatilor din zona. “Sint in politica din anul 2000, am avut functii politice de conducere si, printr-o buna coordonare, am reusit sa trimitem cinci liberali in Consiliul Local Onesti - ne-a declarat Valerian Vreme. Am reprezentat timp de patru ani zona Vaii Trotusului in Consiliul Judetean Bacău , fapt ce mi-a permis sa invat foarte multe lucruri despre administratia publica locala si, in paralel, cu toate ca sint inginer la baza, am obtinut si un masterat in administratia publica, iar in acest moment, candidind din partea PD-L pentru Primaria Onesti, sint pregatit sa-mi fac datoria. Sint onorat ca partidul m-a desemnat in unanimitate pentru aceasta candidatura si sint pregatit sa nu-i dezamagesc, atit pe cei din partid, cit si pe onesteni”.
spacer Fata de celelalte doua candidaturi depuse, ale senatorului PNL Ioan Aron Popa si primarului Emil Lemnaru, Valerian Vreme nu a facut prea multe comentarii. “Nu-mi ramine decit sa le doresc succes si sa ii provoc la confruntari electorale corecte, pentru a da posibilitatea onesteanului sa aleaga informat, nu neinformat sau manipulat”, a mai spus Vreme.

spacer George Martin - Extras din Ziarul de Bacău 08.04.2008 spacer

Participare la viata spirituala

Valerian Vreme a participat la procesiunea dedicata Zilei Crucii din Postul Pastelui
si s-a rugat alaturi de preoti si participanti pentru binele urbei


Valerian Vreme a fost prezent la sosirea Moastelor Sfantului Nectarie Vindecatorul
si s-a inchinat odoarelor bisericesti rugandu-se pentru sanatate si cei dragi.


“Am venit să-l sustin pe Vali, un prieten vechi si drag”,
a declarat sâmbătă la Onesti Theodor Stolojan

spacer Stolo alături de Vreme

spacerTheodor Stolojan, prim vicepresedintele Partidului Democrat Liberal s-a aflat sâmbătă pret de două ceasuri, în mijlocul onestenilor. Însotit de Vasile Nistor, candidatul la Consiliul Judetean Bacău si candidatul la fotoliul de primar al municipiului Bacău, Ioan Chiriac, Stolojan a descins în scuarul din fata fostei primării onestene cu precizia ceasului elvetian. Desi ziua de sîmbătă a fost una caniculară, circa 300 de onesteni au preferat să îndure soarele arzător si să fie alături de Stolojan si echipa PD-L, angajată în bătălia pentru cucerirea primăriei locale. “Am venit să-l sustin pe Vali, un prieten vechi si drag, si alături de care, vă recomand cu toată certitudinea să fiti”, le-a spus în deschiderea alocutiunii sale Theodor Stolojan celor prezenti. “Îl cunosc foarte bine, atât în calitate de prieten, cât si ca un bun organizator în demersul său pentru oameni. Este omul potrivit pentru a fi un primar alături si pentru oameni si vă asigur de lucrul acesta. Cunoaste în detaliu toate problemele cu care se confruntă Onestiul, si în mod special platforma petrochimică de aici. Nu odată, am fost rugat de Vali Vreme să intervin în probleme Rafo, ani buni o vacă de muls pentru politicienii corupti, cum de atâtea ori am onorat invitatia sa la Onesti. As mai vrea să subliniez faptul că niciodată Traian Băsescu si Theodor Stolojan nu au făcut afaceri cu Rafo”, a mai spus Stolojan. Referindu-se la situatia Rafo, la faptul că noul administrator intentionează să păstreze active doar 500 de angajati, iar ceilalti 1500 să fie disponibilizati, Stolojan a insistat pe necesitatea infiintării la Onesti a unui parc industrial – unul dintre proiectele de bază ale unei administratii locale PD-L. În completare, Vasile Nistor, candidatul PD-L la sefia Consiliului Judetean Bacău, a promis Onestiului că, “atât în problema Rafo, precum si în cele legate de implicatiile tuturor politicienilor corupti în devalizarea unor obiective industriale de importantă majoră, mă voi ocupa personal. A venit vremea ca cei responsabili de jaful produs comunitătii dumneavoastră, să răspundă. Suntem un partid al legalitătii, al dreptătii si al respectului fasă de cetăteanul în slujba căruia ne înrolăm. Vreau ca Biserica, Familia si Scoala să-si recape valorile binemeritate, si să nu uităm că românii au fost abuziv îndepărtati de aceste rigori crestine primordiale.”

spacer La pas printre onesteni

spacerDupă ce le-a multumit celor care i-au întâmpinat în număr mare, Stolojan si Nistor l-au invitat pe Valerian Vreme si pe Constantin Florian, liderul PD-L din zonă, la o plimbare în oras. Însotit de peste 150 de tineri democrat-liberali, cei patru s-au bucurat de simpatie celor prezenti în jurul pânzului la cumpărături. Primul popas a fost piata agroalimentară onesteană, unde, atât Stolojan, Nistor si Vreme au fost primiti cât se poate de prietenos de comercianti si cumpărători. Dacă Theodor Stolojan a primt multe buchete de flori, pentru Vasile Nistor, fost deputat 12 ani în Parlamentul României, apoi ministru secretar de stat la Departamentul de Dialog Social, bucuria reîntâlnirii cu un fost coleg, a fost cât se poate de emotionantă. Astfel, Vasile Nistor si judecătorul Georgică Gioacăs, s-au întâlnit după ani buni în piata din Onesti, unul în calitate de candidat la sefia judetului Bacău, celălalt de cetătean. După ce si-au amintit de frumoasa colaborare încă din 1992, cei doi s-au îmbrătisat, după care fostul senator Gioacăs i-a urat lui Vasile Nistor succes în alegeri. Marsul portocaliu s-a deplasat apoi spre Catedrala ortodox㠓Pogorârea Duhului Sfânt” aflată în constructie de peste 15 ani, B-dul Oituz, punctual terminius fiind în scuarul cu flori din fata Bisericii “Sfântul Nicolae”. Înainte de a ajunge aici, cvartetul Stolo-Nistor-Vreme-Florian s-a oprit pret de câteva minute pentru a completa câte un bilet la loto si a schimba câteva cuvinte cu cei aflati la acea oră la ghiseul Loto-Pronosport..Aici, după ce Theodor Stolojan a făcut poze cu florarii din zonă, a cumpărat un buchet superb de flori pe care I l-a oferit deputatei PD-L Raluca Turcan, colega si fina sa. Vizita lui Theodor Stolojan la Onesti a luat sfârsit în acest punct, delegatia deplasându-se apoi la Bacău.

(Sursa Monitorul de Bacău 26 mai 2008)


VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -


La Onesti, Regele si Vreme au mers mână în mână

spacerPeste 25 de motociclisti s-au aliniat sâmbâtă după amiază la startul dat de Valerian Vreme paradei portocalii. De la manifestatia de adrenalină si curaj nu au lipsit majoritatea echipei PD-L aflată în plină competitie electorală. Astfel, onestenii i-au putut vedea pe Constantin Florian, Gheorghe Ene, Stefan Marin, Neculai Enache si Vasile Munteanu. În jurul orei 5, la punctul de întâlnire binecunoscut împătimitii cailor putere situat pe B-dul Oituz, motociclete dintre cele mai fitoase au parcat la linia de start, în timp ce posesorii acestor bolizi s-au întretinut pret de câteva clipe cu Valerian Vreme, candidatul PD-L la fotoliul de primar la municipiului Onesti.”Prezenta voastră aici demonstrează că sunteti parte integrantă a societătii si că motocicleta reprezintă un mod de viată pe care Europa îl respectă de foarte mult timp. Demonstrăm acum că Onestiul este parte integrantă a marii comunităti europene, unde motocicleta nu mai este de mult o vedetă ca în această seară aici, ci un partener normal si respectat în trafic. Ceea ce este inedit în întîlnirea cu voi si exercitiul pe care ni-l propuneti constituie o dovadă că nu există bariere între generatii, între modernism si conservatorismul multora dintre noi. Am apreciat de fiecare dată în tările europene pe care le-am vizitat, respectul afisat de cetăteni, de partenerii de trafic, fată de motociclisti, fată de acest mod de viată ciudat pentru unii si normal pentru stăpânii bolizilor pe două roti. A sosit vremea ca si la Onesti să milităm pentru respect, tolerantă si diversitate în comportament, ” le-a spus cu admiratie Valerian Vreme, după care s-a urcat pe motor. Parada portocalie a fost condusă de un Harley Davidson King Road, în traducere liberă regele soselelor, pilotată de candidatul PD-L la Consiliul Judetean, Nicu Sapcă, cel care si-a asumat si responsabilitatea de a-l invita pe Valerian Vreme în sa. De subliniat că, la parada pe două roti de la Onesti au tinut să fie prezenti si motociclisti din Târgu Ocna si Bacău. La finalul turului de fortă alhaiducilor pe două roti, motociclistii s-au întâlnit la o bere non alcool la clubul Zenon din localitate, unde au ascultat rock, tema discutiilor vizând cum era si firesc “King Road”-ul lui Nicu Sapcă, de departe atractia paradei. Un astfel de eveniment va mai avea loc în zonă în zilele următoare, când la marsul pe care motociclistii onesteni îl preconizează, vor încerca să sensibilizeze partenerii din trafic de prezenta lor pe străzile municipiului de pe Trotus.

(Sursa Monitorul de Bacău – 19 mai 2008)

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

"Suntem adeptii respectului fată de proprietate, Ea dă statornicie locului"
precizează avocatul Vasile Enache, candidatul PD-L Onesti la functia de consilier municipal


spacer TCR, un cartier uitat de primăria onesteană

spacer “Una dintre problemele severe cu care se confruntă de circa 18 ani locuitorii Cartierului TCR din Onesti, este cea legată de acordarea titlurilor de proprietate pe grădinile aferente blocurilor de locuit. Proiectat ca un cartier de locuinte destinat specialistilor care asigurau interventia pe Platforma petrochimică Borzesti, “TCR” este singura zonă în care blocurile de locuit au în preajma lor si grădini. Imediat după 1989 cetătenii de aici si-au cumpărat locuintele, fără însă a se clarifica statutul grădinilor aferente. Administatia Lemnaru a catadicsit să recurgă la concesionarea grădinilor, astfel încât proprietate oamenilor asupra acestora să fie limitată. Asadar, cetăteanul respectiv nu se poate bucura de terenul cu pricina, nu poate investi în acel teren, nu poate fi transmis mostenitorilor odată cu locuinta situată în preajma grădinii”, este de părere democrat-liberalul Nicolae Enache. În opinia sa, această găselnită a primarului Lemnaru si care odată la patru ani vizitează TCR-ul, nu este corectă, dar mai ales nu-I oferă proprietarului sigurantă, statornicie. “Din discutiile cu oamenii din zonă, multi dintre ei disponibilizati ai fostei platforme industriale, a reiesit faptul că, acestia îsi doresc să investească în terenurile aferente grădinilor. Este împotriva naturii ca, după încetarea concesionării locatarii să se trezească fără grădini sau ca terenurile acestora să devină bun al altora. Rezolvarea titlurilor de proprietate privind grădinile din TCR ar oferi locatarilor posibilitatea să investestească în parcelele de pământ respective, să se dezvolte aici ateliere si chiar micro-ferme, care să le aducă cetătenilor un plus la bugetul propriu”, mai spune avocatul Vasile Enache. Dovada că acest cartier, altădată unul cochet si patriarhal, a fost uitat de administratia Lemnaru, este si starea drmurilor din această zonă. “Ne propunem ca echipă să reabilităm urgent drumurile din acest cartier, ale căror plombare îndoielnică se face o dată la patru ani, să reînfiintăm un loc de joacă pentru copii, dar mai ales să creem aici un punct medical de urgentă, având în vedere că această zonă este complet izolată de oras. Nu există nici un mijloc de transport în comun, cetătenii si elevii fiind nevoiti să parcurgă pe jos circa 3 km până în centru onestean”, mai spune democratul Vasile Enache. O problemă aflată în atentia echipei PD-L Onesti este si cea de a rezolva sistemul de scurgere de la asa-zisă saună a uzinei de cauciuc, apa de aici provocând pacube nu odată locuitorilor din zonă.
spacer “Sunt de părere că actualul primar si care vine în fata electoratului să mai ceară încă un mandat a folosit banul public în cu totul alte scopuri, cum ar fi jocurile de artificii, concursurile de miss sau crosurile, ca să nu mai vorbim de datoriile astronomice în care a înglodat Consiliul Local cu acele centrale de cartier care aduc onestenii la sapă de lemn. Cu astfel de (ne)împliniri, cum să mai poată ajunge si în cartierul TCR?”, afirmă Enache.

(Sursa Monitorul de Bacău 27.05.2008)


VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

I N T E R V I U


spacer Valerian Vreme, candidat la fotoliul de primar al Onestiului
spacer Daca saptamâna trecuta, vicepresedintele PD-L, filiala Onesti, Valerian Vreme, isi exprima rezerva cu privire la propunerea de candida la fotoliul de primar al Onestiului, in cadrul unei conferinte de presa organizate luni, 7 aprilie, conducerea partidului anunta oficial participarea acestuia. In aceste conditii, presedintele PD-L Onesti, Constantin Florian, preciza ca anuntarea atât de târziu a candidatului lor Ť face parte din strategia noastra. Vrem sa infirmam zvonurile declansate, in anumite cercuri de gurile rele, care au afirmat faptul ca noi nu am avea candidati. Din contra, in PD-L sunt trei fosti candidati la Primaria Onesti, care s-au aflat pe liste in 2004. In urma unui sondaj de opinie, desfasurat de o firma specializata, am aflat care este persoana potrivita pentru a ocupa fotoliul de primar. La aceasta ora exista deja o echipa puternica care se va ocupa, exclusiv, de problemele ce vor aparea in aceasta campanie electorala ť, a precizat Constantin Florian.

spacer Valerian Vreme, sustinut de familia sa

spacer Daca saptamâna trecuta, cunoscutul om politic facea niste declaratii soc cu privire la acceptarea sau nu a candidaturii pentru ocuparea postul de primar, acesta a revenit la gânduri mai pasnice. Ť Din punctul meu de vedere este esential ca in aceasta lupta electorala sa fiu sustinut de catre familia mea. Acesta e motivul pentru care am preferat sa fiu rezervat in declaratii. Acum, astazi, (luni, 7 aprilie-n.n.) in urma unor discutii purtate cu ei pot sa confirm candidatura mea. Legat de problemele mele de sanatate trebuie sa recunosc faptul ca stresul si agenda de lucru, foarte incarcata, au fost principalele motive pentru care am avut acel puseu de tensiune. Acel moment a fost depasit iar eu sunt gata sa trecem la actiune. De altfel, pâna la sfârsitul acestei saptamâni vom da publicitatii si lista consilierilor locali. Intentionam sa lansam, intr-un mod diferit de cel practicat pâna in prezent, candidatura mea la functia de primar al Onestiului ť, ne-a declarat Valerian Vreme.

Dana LUNGU - Onesti Expres - joi 10 aprilie 2008


SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -


spacer Vreme nu iroseste vremea

spacer Un site onestean il acredita la sfarsitul acestei saptamani pe candidatul PD-L la functia de primar al municipiului de pe Trotus cu un procent de 46%, rezultat din voturile acordate de cetatenii acestuia. La distanta de cateva voturi bune, cu un procent de 29%, se situa actualul primar PSD, Emil Lemnaru, in timp ce candidatul independent Laurentiu Neghina avea un procent de 16 %. Candidatul PNL la fotoliul de primar al municipiului Onesti, senatorul Ioan Aron Popa, avea doar 11% din sondajele prezentate de site-ul onestean.

spacer Din portocalui in verde

spacer Suparat de invazia portocalie si simtindu-le in ceafa respiratia PD-L-istilor, primarul Emil Lemnaru a decis schimbarea culorii la o parte din cosurile de gunoi existente pe raza municipiului Onesti. Astfel, din portocalii, culoarea Partidului Democrat – Liberal, cosurile au devenit peste noapte… verzi. Tot este bine,daca nu le-a vopsit in rosu. Si referitor la aceasta culoare, ma spunem ca pana si urarile de sarbatori pascale au fost transmise onestenilor pe bannere social – democrate, atarnate din abundenta de-a lungul strazilor municipiului de pe Trotus.

Sursa: Monitorul de Bacău - sambata 10 mai2008

SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

La Onesti, Campanie PSD pe banii cetăteanului


spacer Motivând nevoia onestenilor de distractie, actualul primar a scos din visteria publică miliarde de lei pentru o serbare câmpenească. Cu banii alocati acestei manifestări s-ar fi putut remedia străzi, fatade de scoli si blocuri. Pentru a-si promova actiunea din parcul orasului, primăria a distribuit gratuit mii de ziare editate abuziv, din banii firmelor autohtone.

spacer Mega spectacol de 2 miliarde de lei

spacer Aproape 2 miliarde de lei din banii publici costă mega spectacolul din 1 si 2 Mai, din Parcul municipiului Onesti. Insistenta cu care actualul primar a solicitat consilierilor locali avizarea acestui proiect, avea încă de la început, tintă clară. Astfel, având în vedere că, începând din această noapte suntem în plină campanie electorală, serbarea câmpenească din parcul orasului va fi atribuită în eclusivitate primarului PSD si a echipei sale de vot. De fapt, lucrurile au stat în felul următor: la sedinta de consiliu din 10 aprilie, primarul Emil Lemnaru a înaintat spre aprobare legislativului local, nu mai putin de 23 de proiecte initiate de domnia-sa. Toate proiectele erau scoase de la naftalină si vizau atât studii de fezabilitate, refacere de unităti scolare, dar mai ales, manifestări cu scop pur electoral, cum ar fi serbarea câmpenească din parcul orasului. În plenul acelei sedinte, actualul primar, având în acelasi timp si calitatea de candidat PSD la scrutinul din 2008, s-a arătat extrem de persuasiv. Insistenta sa referitoare la organizarea si alocarea celor 1.800.000.000 lei din bugetul public evenimentului legat de Ziua Muncii si cea a Tineretului, era cât se poate de clară, deoarece actiunea se desfăsoară în plină campanie electorală. Astfel, primarul Lemnaru a tintit la fix suita de actiuni dedicate începutului de mai. “ În sedinta de consiliu din 10 aprilie i-am atras atentia sefului de executiv onestean asupra acestui aspect. Primarul a promis că nu-si va însusi manifestarea ca fiind a sa si a PSD-ului. Nu l-am crezut o clipă că nu se va folosi de această manifestare si afirm acest lucru în cunostintăde cauză. Înainte cu mult de campanie, primarul Lemnaru a populat întregul oras cu panouri publicitare, care evidentiază lucrarea din zona respectivă si care, sub denumirea obiectivului respectiv se află… numele său. Semn că, realizarea obievtivului cu pricina îi apartine în totalitate. Cetăteanul care nu este familiarizat cu problemele administratiei locale, întelege că primarul este autorul obiectivului în cauză…Atunci când am luat atitudine, am făcut o glumă, astfel, că i-am sugerat primarului să-mi treacă si numele meu pe panou, având în vedere că asa ar fi echitabil, întrucât si eu sunt ales local… Sau, de ce nu ar folosi o altă culoare de panou, decât cea rosie, uzitată de PSD…” precizează Stefan Martin, consilier municipal PD-L. Stefan Martin, despre care se spune că a fost unul dintre cei mai incomozi consilieri ai legislaturii 2004-2008, subliniază faptul că, cei 150 de milioane de lei ceruti de executiv consilierilor pentru Ziua Femeii, au căpătat… conotatie PSD, întrucât banii publici s-au transformat în pachete oferite sărbătoritelor la sediul Partidului Social Democrat. “Am mai aprobat alocarea pentru sărbătorile de Paste a sumei de 800 milioane bani vechi si pentru care asteptăm justificarea în sedinta din cursul acestei luni. Nu cumva si acesti bani au folosit la distribuirea de către PSD a pomenilor electorale? Cei peste 1500 de cozonaci nu au fost cumva ambalati în staniol rosu_?“ se întreabă consilierul Martin.

spacer Ziar editat abuziv

spacer Apărut într-o formulă grafică de zile mari, oficiosul primăriei a fost distribuit în mii de exemplare onestenilor, taman în Sâmbăta Mare. Oficiosul continea pe lângă imagini în care era prezent primarul Lemnaru la actiuni initiate de consilieri “străini de PSD”, si un calendar artistic al evenimentelor din parcul orasului. Orice cetătean de bun simt îsi poate da seama de costurile exorbitante ale spectacolului, tinînd cont că onorariul artistilor pe perioada campaniei electorale sunt duble sau chiar triple. Nu trebuie să faci vreun efort de memorie să-ti reamintesti că între scrutinul din 2004 si 2008 primăria din zonă ar fi manifestat un interes atât de mare în racolarea unor artisti de marcă pentru serbarea câmpenească dedicată Zilei Muncii si a Tineretului. Revenind la gazeta primăriei, nu puteam să nu subliniem faptul că, distribuirea acesteia s-a efectuat de către muncitorii de la spatiile verzi. Si dacă pentru fiecare crestin ziua de dinaintea Învierii a fost una liberă, pentru muncitorii de la spatii verzi a fost una cât se poate de activă, având în vedere că angajatii primăriei au avut ca obiect de lucru distribuirea ziarului condus de seful executivului local. Desi editat pe banii cetătenilor, acest număr al ziarului este reclamă electorală pe fată a actiunilor primarului Lemnaru. Ignorând motto-ul de pe manseta ziarului, care este de fapt un citat din Constitutia României si care spune c㠓cetătenii sunt egali în fata legii si a autoritătilor publice” , primarul onestean îsi face campanie fără jenă într-o gazetă sustinută de fapt de cetătenii si administratorii firmelor de pe raza municipiului de pe Trotus. Înfiintat printr-o hotărâre a unui legislativ local eminamente PSD, publicatia Primăriei Onesti apare în fapt în urma unui abuz cras. Astfel, dacă legalitatea aparitiei acestui ziar tine de o hotărâre aprobată de un consiliu local, cum rămâne însă cu abonamentele pe care primăria le pretinde tuturor firmelor care solicită administratiei publice autorizare de functionare_ Mai precis, primăria eliberează acel document de functionare fiecărei firme existente pe raza municipiului, odată cu un abonament la oficiosul primăriei. Sau altfel spus, eliberarea avizului cu pricina este conditionat de un abonament la gazeta primarului. “Nu există nici o bază legală, nici o hotărâre a legislativului local în acest sens, si cu toate acestea administratorii trebuie să se aboneze la acest ziar care de fapt îi face reclamă electorală primarului Lemnaru. Fără a face vreun proces de intentie, dar un alt semn de întrebare vizează si plata colectivului redactional al gazetei, care sunt angajati ai primăriei onestene si care pot fi plătiti si pentru asa-zisul drept de autor. Orice este posibil, având în vedere tehnicile folosite de primarul Lemnaru si care în cei 14
ani de activitate prestată în fruntea urbei a avut destul timp să le perfectioneze în defavoarea cetătenilor plătitori de taxe si impozite dintre cele mai mari din România”, consideră Stefan Martin, consilier PD-L.

spacer Evenimente cu marca PSD

spacer Putini cunoscători stiu că administratia municipiul de pe Trotus nu a reusit să elaboreze proiecte de interes comunitar, finantate de Uniunea Europeană si care sunt nerambursabile. Deasemenea, cei care detin frâiele judetului, si anume consilierii judeteni, s-au confruntat cu proiecte zonale bine elaborate de localităti băcăuane si care au reusit să atragă fonduri comunitare. Tot acestia cunosc faptul că, administratia Onesti nu a fost interesată de acest lucru, desi municipiul de pe Trotus se confruntă cu probleme grave si diverse, generate în mare parte de închiderea unor obiective industriale. Dovada acestui dezinteres o reprezintă lipsa unor proiecte pe masa de lucru a Consiliului Judetean Bacău. Executivul PSD nu a reusit în cei 14 ani de administrare locală, atragerea de investitori străini în zonă, prezenta lor însemnând crearea de locuri de muncă bine plătite, cât si stoparea migratiei muncitorilor disponibilizati de pe platforma petrochimică. Ceea ce a fost însă în atentia permanentă a administratiei PSD a vizat perpetuarea unor manifestatii – să le spunem artistice-, care au înghitit miliarde de lei din banii publici. Fără a diminua cât de putin însemnătatea festivalurilor de muzică usoară devenite în timp o traditie, nu trebuie uitat faptul că aceste manifestări poartă întotdeauna marca PSD, indiferent dacă acestea sunt organizate sau nu în plină campanie electorală sau dacă sponsorizările vin cu duiumul dintr-o cu totul altă destinatie decât cea rosie. Anul acesta, Festivalul de muzică usoară pentru copii TI AMO, pentru care au fost alocate nu mai putin de 1 miliard 800 de milioane de lei vechi, este cu sigurantă însusit de PSD, având în vedere faptul că, sotia directorului de festival si initiatorul acestei manifestări artistice este consilier local de peste 14 ani si totodată candidat pentru viitorul legislativ pe listele Partidului Social Democrat.

Monitorul de Bacău - mai 2008

SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

PD-L Onesti s-a judecat azi la Curtea de Apel Bacău


spacer Si functionari publici si candidati

spacer Partidul Democrat-Liberal, Organizatia Onesti a depus în urmă cu câteva zile la judecătorie, o contestatie privind legalitatea a doi candidati aflati pe lista de consilieri PSD, la scrutinul din iunie 2008. Potrivit formulării actului depus de PD-L, cei doi consilieri PSD nu numai că sunt angajate în cadrul administratei publice locale, dar si îndeplinesc functii publice în cadrul Primăriei Onesti. Astfel, Paris Ioan si Oniga Radu Cătălin ocupă functia de director –inspector de Specialitate gradul IA, si respective sef birou în cadrzl administratiei publice locale, functii ce rezultă din copiile după cărtile de muncă depuse ca probă la dosar. În contestatia depusă la Judecătoria Onesti, democrat-liberalii consideră căcele două persoane fac parte din categoria functionarilor publici de conducere, care conform dispozitiei art. 33 aliniat 3 din Legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici si raportat la art. 50 alin. 4 din legea 67&2004, acestia pot candida pentru functiile de demnitate publică numai după încetarea raporturilor de serviciu, evident în conditiile legii. “Am depus contestatia noastră imediat după ce lista de candidature PSD a fost acceptată de Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 3 din Onesti, prin hotărârea nr. 11 din 21 aprilie , candidaturile fiind afisate în dupăamiaza aceleeasi zile. Contestatia ne-a fost respinsă de Judecătoria Onesti si împotriva sentintei pronuntată de către aceasta la data de 23 aprilie, am solicitat recurs prin care am cerut modificarea hotărârii atăcate, admiterea contestatiei si schimbarea în parte a hotărârii nr.11 din 21 aprilie, emisă de Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 3 din localitate. Pe scurt, respingerea celor două candidaturi pentru functia de consilieri la alegerile locale din iunie 2008. Am avut surpriza că joi, Judecătoria Onesti ne-a respins recursul, fapt ce ne-a determinat să ne adresăm Curtii de Apel Bacău”, a declarat avocat Gheorghe Ene, membru în Biroul Permanent Local al PD-L Onesti.

spacer Paris si Oniga împuscă doi iepuri de odată

spacer Dacă la scrutinul din iunie soarta le va surâde, Paris Ioan si Oniga Radu Cătălin vor fi si angajati ai primăriei si consilieri locali. Aceasta denotă că actuala administratie PSD îsi propune un hibrid între exexutiv si legislativ, dar si prosperitatea celor doi apropiati militanti, tinând cont că acestia vor încasa lefuri si de la primărie si de la consiliu local. În actul juridic depus de Organizatia PD-L Onesti la judecătorie, se stipulează clar că, potrivit legilor invocate si mai sus amintite, functionarii publici, directorii si directorii adjuncti din cadrul autoritătilor administrative autonome precum si în cadrul autoritătilor publice administrative locale, dar si al institutiilor publice subordonare acestora, Paris si Oniga sunt incompatibili. Astfel, Paris Ioan detine în prezent functia de director în cadrul autoritătii administrative publice Onesti, lucru care rezultă clar din cartea sa de muncă. Cât priveste candidatul Oniga Radu Cătălin, acesta detine funtia de sef birou, lucru evidentiat deasemenea, în cartea sa de muncă. Important de spus este faptul că, Legea 188/1999 la art. 12 alin, 1 lit. b, d si f, directorii, directorii executive, adjuncti, sefii de serviciui si cei de birou fac parte din categoria functionarilor publici de conducere. “Dacă instanta ar fi avut curiozitatea să afle dacă aceste două persoane sunt sau nu functionari publici, ar fi putut cere relatiin acest sens de la Primăria municipiului Onesti, Serviciul Resurse Umane, unde acestia sunt înregistrati ca functiobari în Statutul de Functii. Este adevărat că cei doi au contracte de muncă si cărti de muncă, dar toti functionarii publici au si contracte si cărti de muncă. Potrivit art. 4 alin. 1, raporturile de serviciu se nasc si se exercită pe baza actului administrative de numire emis în conditiile legii, act care trebuie să fie amterior încheierii contractului de muncă. În situatia celor două persoane, actul administrative pe baza căruia se nasc si se exercită raporturile de serviciu, trebui să fie dispozitia emisă de primarul Lemnaru”, a mai declarat avocatul Ene. Cu alte cuvinte, din cărtile de muncp ale celor doi se poate observa că raporturile de serviciu au apărut pe baza dispozitiilor nr. 247/01.02.2004 si respective a celei cu nr. 2537/29.02.2008. Toate modificările intervenite în rapotul de serviciu s-au făcut pe baza acestore dispozitii care sunt acte administrative emise în axclusivitate de primar.

spacer Oameni vechi la… drum noi

spacer Pentru PSD nu este deloc întâmplătoare prezenta lui Paris si alui Oniga pe listele scrutinului din iunie 2008. Atât Paris cât si Oniga sunt militanti cu state vechi în PSD si vesnic ocupantii vreunui loc pe listele social-democrate. De altfel, lista depusă de PSD la biroul electoral din localitate cuprinde aceleasi eterne nume, multi dintre candidati aspirând la performanta de a iesi la pensie din functia de consilier local. Pentru multi dintre onestenii interesati de cei care le hotărăsc destinele în comunitate, echipa cu care PSD iese la înaintare în iunie 2008, este extrem de îmbătrânită, majoritate celor aflati pe locuri eligibile sunt mult trecuti peste 60 de ani, unii chiar aflati la vârsta senectutiei. De 14 ani, atât primarul cât si majoritatea echipei sale conduc orasul, starea acestuia poate fi văzută de orice cetătean de bun simt, care îsi doreste o schimbare în bine a Onestiului. Rutina dublată de blazarea consilierilor PSD - masină de vot pentru toate proiectele initiate de primar si totodată presedinte al PSD Onesti - , a adus municipiul de pe Trotus într-o stare de letargie care parcă nu se mai termină. Trebuie subliniat dezinzinteresul actualei primării si a echipei sale, în găsirea de proiecte cu atragere de fonduri europene, municipiul de pe Trotus fiind poate unul dintre singurele localităti băcăuane în care nu s-a miscat mai nimic în acest sens. Din declaratiile unor consilieri judeteni am putut afla că sunt primari de orase si comune care au reusit să acceseze fonduri comunitar-eruopene pentru a dezvolta zonele respective. Desi se confruntă cu probleme grave în ceea ce priveste starea de sărăcie a populatiei generată de lipsa locurilor de muncă si a amputării totale a industriei de profil din zonă, administratia locală actuală este preocupată strict de imaginea proprie, soarta orasului fiind lăsată pe un loc minor. Datorită faptului că la Onesti administratia locală practică impozite si taxe dintre cele mai mari din tară, firmele de pe raza municipiului traversează o perioadă destul de grea, în timp ce investitorii caută alte zone de interes. Acest lucru se datorează cu sigurantă rutinei actualei administratii, starea impusă orasului fiind una de amortire si orizont fără iesire.

Monitorul de Bacău - 22 aprilie 2008

SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

De Ziua Tineretului, Lemnaru a fost bătut de Vreme


spacer Timp de 4 zile s-a desfăsurat la Onesti sebarea tovârăsească a administratiei PSD.#Desi a declarat că nu va profita de mega evenimentul din parc, primarul PSD a făcut băi de multime la greu. Printre cei care l-au însotit în permanentă a fost candidatul Paris, contestat în instantă de legea electorală. #Pentru un oras european, scenariul manifestatiei din parc a fost unul de sorginte comunistă.

spacer Ploaie, fum si campanie

spacer Ziua Tineretului la Onesti, zi în care administratia locală PSD a tinut cu tot dinadinsul să-si etaleze muschii, a fost una ostilă si de loc favorabilă. Astfel, onestenii invitati în parcul orasului de către gazda manifestatiei, si anume primarul Lemnaru, au fost alungati de ploaia rece si deasă care a durat până în zori. Cei care s-au încumetat să înfrunte ploaia pentru a viziona recitalurile lui Dinu Iancu Sălăjanu si A.G. Weinberger, au fost nevoiti mai întâi să asculte elogiile slugoiul PSD de serviciu si care vizau succesele glorioase pe care o echipă veche de peste 14 ani le-a sustinut la Onesti. Acelasi prezentator smecher, cu pretentii de om de “cultur㔠si un impostor cras în ale gazetăriei, breaslă din care se pretinde a face parte, si pe care Onestiul – un orăsel cochet, stilat si iubitor de cultură autentică -, îl suportă de circa 18 ani, nu a ratat prilejul de a face reclamă primarului si echipei sale eterne de consilieri locali. Prezentatorul cu pricina nu stia probabil că edilul sef îi implorase pe consilierii locali prezenti la sedinta din 10 aprilie “să nu transforme marea sărbătoare din parc în loc de campanie electorală”, cu alte cuvinte nimeni din cei înscrisi în cursa electorală să nu-si etaleze materialele publicitare electorale. Cum de la a zice a face este cale destul de lungă si cum anticipasem în urmă cu câteva numere, mega sărbătoarea socialistă a fost acaparată de PSD, în totalitate, contând mai putin că cei care au sustinut financiar bâlciul din parcul orasului au fost în exclusivitate cetătenii plătitori
de taxe si impozite. Acest lucru nu l-a împiedicat însă pe primar să facă baie (la propriu si la figurat) de multime, însotit de o parte din consilierii de o viată alături.

spacer Banii cetătenilor înghititi de ploaie

spacer “Europeni” în declaratii, dar stângaci si depăsiti în strategii, majoritate primarilor longevivi în functii administrative, actionează taman în detrimentul cetătenilor, dar si a lor până la urmă. Orice individ instruit si scolit în secolul XXI poate să-si elaboreze proiectele potrivit unor strategii si prognoze, cu termene raportate la realitatea proprie. Altfel spus, administratia locală ar fi putut să tină cont de faptul că prognoza meteo pentru începutul lunii mai arăta clar ploi si chiar evenimente neplăcute soldate cu inundatii masive. Acest lucru l-ar fi putut face echipa de organizatori PSD, doar accesând internetul. Dar cum dorinta de a acapara sărbătoarea Muncii si a Tineretului, aceea de a le transforma în campanie electorală 100% PSD, a fost după cum se vede mult mai puternică decât cheltuirea miliardelor pe o serbare câpenească de nu mai putin 4 zile. “Din păcate, vremea nu a tinut cu administratia locală. Permitându-mi o glumă, as putea afirma că, administratia actuală fost învinsă de… vreme. Dar revenind la lucruri serioase si având în vedere modul în care cheltuim si justificăm fiecare leut al cetăteanului plătitor de taxe si impozite, nu pot decât să-mi exprim indignarea fată de stilul neprofesionist abordat de executivul condus de primarul Lemnaru. Si mă refer strict la abordarea acestor evenimente care implică bani foarte multi. Orice specialist în administratie publică trebuie să tină cont de prognoze, instrumente necesare în aplicarea în consecintă a proiectelor propuse si care, subliniez de fiecare dată, trebuie să sină cont că ăn joc sunt benii cetătenilor. Si vis a vis de acest lucru, toate prognozele meteo, pe termen scurt si lung, arătau că în această perioadă au si vor avea loc căderi masive de ploi… Să multumim lui Dumnezeu că nu au fost catastrofe ca în jedetul vecin, unde s-au înregistrat pierderi materiale de proportii. Imaginati-vă ce s-ar fi putut întâmpla dacă o tornadă ca în judetul Galati ar fi lovit municipiul Onesti, localitate în care sute de cetăteni asistau la serbarea muncitorească din parcul public. Dar ca să închei într-o notă optimistă si să fac o glumă, putem spune că Vreme a împiedicat eventuale incidente meteo de proportii”, a declarat Valerian Vreme, candidatul PD-L la functia de primar al municipiului Onesti.

spacer Bâlci, seminte si noroi cât încape

spacer Asa ar putea fi caracterizată serbarea tovărăsească pe care administratia Lemnaru a oferit-o onestenilor, ignorând total vremea care se arăta capricioasă, dar reusind să-si atingă scopul electoral. Putem spune fără echivoc că PSD s-a folosit de banii cetătenilor pentru a-si promova echipa , despre care un fost demnitar local afirma că este aceiasi de 14 ani: “Sigur este afisil electoral din 2008 sau este cel din 1994? Asa cum îi văd sunt aceiasi oameni vechi la … vremuri noi, depăsiti în gândire, uzati si ruginiti, fie de vârstă fie de rutina, despre care se spune că nu scapă nimeni atunci când longevitatea publică este coordonatul nr. 1 al administratiei Lemnaru”. Cu sigurantă că, respectabilul fost demnitar a tinut cont de faptul că, de mai de 14 ani pe lista PSD apar nume trecute mult peste 70 de ani, animati de sloganul “continuăm împreună”. Cu sigurantă că cei care stau pe lista rosie a PSD-ului stiu că trebuie să cheltuie împreună banul public, să ignore cetăteanul plătitor de impozite si să impune comunitătii onestene proiecte , cum ar fi cel care tocmai a scos din visteria publică miliarde de lei. Poate ar trebui să amintim si de edificiile onestene si cu care echipa PSD se laudă, cum ar fi Catedrala ortodox㠓Pogorârea Duhului Sfânt”, la a cărei constructie banii necesari au venit si din cu totul alte părti. Dar despre edificiile ale căror lucrări au fost atribuite în totalitate de administratia rosie vom informa opinia publică într-un material special, si acest lucru ni-l propunem spre stiinta onestenilor.

Monitorul de Bacău - mai 2008

SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

I N T E R V I U


ADVERSARII LUI LEMNARU SE UITA STRAMB

spacer Decizia legislativului local de a sarbatori in intervalul 1-4 mai, Ziua Muncii, Ziua Tineretului si weekend-ul a fost de natura sa starneasca nemultumirea si indignarea fatisa a adversarilor lui Emil Lemnaru . Cei mai multi l-au acuzat pe acesta ca isi face campanie electorala pe bani publici, insa au existat si voci care au sustinut ca fiecare ar fi facut la fel.

spacer Ioan Aron Popa, candidatul Partidului National Liberal, Onesti .

spacer “Mi se pare a fi campanie electorala incepand cu ziua de 2 mai. De departe se vede ca este o actiune cu tenta electorala. E o chestiune fireasca, lipsita de amestecul politicului, atunci cind se sarbatoreste in fiecare an si nu doar atunci cind ne aflam in prag de alegeri locale. Corect ar fi fost sa se sarbatoreasca in fiecare an, caci onestenii au nevoie de astfel de sarbatori si nu doar odata la patru ani.
spacer Oricum ar fi le doresc onestenilor sa aiba parte de o petrecere frumoasa, in acele patru zile , tinand cont de faptul ca atunci se vor incheia si sarbatorile pascale.”

spacer Valerian Vreme, Candidatul partidului Democrat - Liberal, Onesti.

spacer “Nu pot sa cataloghez aceasta manevra decat o lipsa clara de fair-play care nu ar fi trebuit sa caracterizeze campania electorala din Onesti. Este pentru prima data cand se folosesc banii publici in campania electorala a actualului primar, aceasta neonorand nici pe el si nici PSD-ul care de 18 ani conduce destinele acestui oras. Sper ca onestenii vor remarca si vor sanctiona aceasta practica noua in comunitatea noastra, caci in caz contrar vom avea parte, in urmatorii patru ani de aceleasi drumuri deteriorate pe timp de vara si nu numai , dar si drumuri inghetate iarna, scoli si gradinite subfinantate, spital lipsit de dotari absolut necesare functionarii.”

spacer Laurentiu Neghina, candidat independent.

spacer “Cred ca este pentru prima data in istoria orasului cind zilele de 1 si 2 mai se sarbatoresc cu atita fast. Astfel de zile importante am avut si pina acum, insa se pare ca nu au prezentat interes edilului nostru. De asemenea, aceste evenimente coincid si cu inceperea campaniei electorale, campanie care din cate se vede va fi suportata cu bani din bugetul local, data fiind suma foarte mare alocata acestor manifestari, respectiv 1,8 miliarde de lei vechi. Nu imi aduc aminte ca actualul primar sa fi fost vreodata interesat de soarta tinerilor care trebuie sa isi caute un loc de munca in alte orase sau chiar de cei care sunt nevoiti sa isi abandoneze familiile pentru un trai decent, intr-o tara straina. Nu stiu cat de mult mai conteaza sarbatorirea zilei de 1 mai pentru salariatii onesteni, avand in vedere salariile mizere si disponibilizarile masive care au avut loc pe platforma onestena in ultima perioada de timp. In opinia mea onestenii au nevoie de primar in fiecare zi, nu doar odata la patru ani, atunci cand cu totii observam ca Onestiul imbraca haina de sarbatoare.”

spacer Florin Paval, Candidatul Partidului Conservator, Onesti.

spacer “Ma asteptam din partea actualei administratii la asa ceva. Eu imi fac campanie pe banii mei, iar altii, care sunt demnitari, isi fac campanie electorala tot pe banii mei, dar si ai onestenilor, ai contribuabililor de rand. Daca nu ma insel Napoleon a spus acum 200 de ani In politica, prostia nu e un handicap> si vad ca si acum e valabila acesta afirmatie.”

(Sondaj de opinie realizat de Dana Lungu - Onesti Expres, 17 aprilie 2008)


SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

\

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

De Florii, vremea a tinut cu Vreme


spacer Onestenii au reconstituit ieri intrarea triumfală a Mântuitorului în cetatea Ierusalimului. Îmbrăcati de sărbătoare si având în mână crengute de salcie si flori, ei au umplut incintele bisericilor din Onesti. Parohiile onestene s-au întrecut ieri în a organiza cât mai special duminica dinaintea Pastelui si recunoscută de cresteni drept Sărbătoarea Floriilor. La Parohia “Sfintii Împărati Constantin si Elena”, preotul paroh Ioan Ursu i-a invitat pe enoriasii participanti la slujbă, la un praznic de unde nu au lipsit pestele si vinul. Printre credinciosii care au asistat ieri la oficierea slujbei de Florii s-a aflat si Valerian Vreme, însotit de sotia sa. Pentru Valerian Vreme, ziua de ieri a fost una de mare încărcătură spirituală, tinând cont că a trebuit să onoreze o serie de invitatii. Astfel, în prima parte a zilei de ieri, Valerian Vreme a tinut să fie prezent la Biserica Sfântul Nicolae din cartierul onestean Slobozia, în calitate de invitat al unor prieteni din zonă. După binecuvântarea preotului paroh Clement Popa, Vreme s-a deplasat la Onesti, la Parohia Sfintii Împărati, unde este consilier parochial, apoi la Moinesti, unde a răspuns invitatiei dr. Adrian Cotârlet, directorul Spitalului de urgentă. În calitate de coleg la Clubul Rotary, dr. Cotârlet a tinut ca printre invitatii de la sfintirea bisericii din incinta spitalului, să fie prezent si Valerian Vreme. Bucuria lui Vreme a fost cu atât mai mare, cu cât la agapa de după slujba de sfintire, a reusit să se întretină pret de câteva clipe cu IPS Episcop Vicar Ioachim Băcăuanul.

După ce a salvat mii de vieti, dr. Cotârlet a ctitorit o biserică


spacer În timp ce IPS Ioachim Băcăuanu oficia sfânta liturghie, medicii moinesteni aduceau pe lume doi gemeni

spacer Zeci de moinesteni au luat ieri cu asalt curtea spitalului de urgentă. Motivul prezentii acestora a fost sfintirea bisericii cu hramul Sfântul Pantelimon si care de ieri a devenit lăcasul de reculegere atât al bolnavilor, cât si al celor care vor binevoi să-I calce pragul. La evenimentul asteptat cu emotie si evlavie de către directorul Cotârlet, au participat o serie de personalităti marcante ale lumii medicale, politice si nu în ultim rând fete bisericesti de rang superior. Astfel, slujba a fost oficiată de IPS Episcop Vicar Ioachim Băcăuanu, căruia I s-a alăturat un sobor de preoti din Protoeria Moinesti. Desi ideea ridicării lăcasului de cult i-a încoltit doctorului Cotârlet în vara anului trecut, prima lopată de ciment a fost turnată în urmă cu doar două luni. Ambitia directorului Cotârlet s-a materializat astfel, ieri oficiindu-se aici prima liturghie. Important de subliniat faptul că, directorul Cotârlet a reusit să concentreze ieri la Moinesti o serie de personalităti din diverse partide politice, precum si un număr mare de notabilităti băcăuane, care au reusit să perceapă evenimentul ca atare. Astfel, de la întâlnirea pe care dr. Cotârlet si-a dorit-o “de suflet si de mare încărcătură spirituală”, nu au lipsit medici, consilieri locali, sefi de administratie locală si judeteană, generali, oameni de afaceri si colaboratori, care au apreciat institutia sanitară condusă de reputatul chirurg – de data aceasta, doar cu sufletul. “Ideea ridicării în incinta spitalului nostru a Bisericii Sfântului Pantelimon s-a ivit în urmă cu un an, când IPS Ioachim Băcăuanu a poposit la Moinesti, atunci când fratele Sfintiei Sale a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Ne-am bucurat de receptivitatea imediată a domnului director Adrian Cotârlet. Fiindcă a fost lucrare divină, s-a reusit în scurt timp să se ducă la îndeplinire dorinta noastră”, a declarat preotul Gheorghită Turcu, de la Biserica Sfântul Pantelimon. După agapa generoasă cu bucate de peste si stropită cu sângele Domnului, IPS Ioachim Băcăuanu a precizat: “Plec deosebit de fericit pentru că am văzut aici o mare concentrare de intelectualitate, persoane deodebite, care, desi fac parte din entităti politice diferite, s-au comportant frumos, senin. Emulatia generată de bunul nostru prieten, directorul Adrian Cotârlet, se pare că a priit adunării noastre speciale. Este important faptul că, în timp ce noi desăvârseam sfânta liturghie, în spital se aduceau pe lume gemeni, iar în blocul operator viata continua să fie oferită cu devotiune de specialistii minunati de aici. Iată, prin astfel de fapte si parafrazându-l pe părintele Cleopa, reusiti să ne trageti spre rai. Noi plecăm, dar lăsăm, îngerii cu voi “. Încheiem prin a decripta noi sentimentele doctorului Adrian Cotârlet, directorul Spitalului din Moinesti si care îi inundau fata de bucurie, spunând că: dr. Cotârlet din Moinesti a reusit să planteze pomi, să facă doi copii minunati, să-si desăvârsească la fiecare pas cariera de reputat chirurg, dar mai ales să ctitorească o biserică.

Monitorul de Bacău - 22 aprilie 2008

SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -


La Biroul Electoral din Onesti, multe candidaturi depuse in ultima zi

spacer Marti, 22 aprilie, ultima zi de depunere a candidaturilor a fost una plina de candidati care aspirau, fie la fotoliul de primar, fie la functia de consilier in legislativul onestean. Asadar, presedintele si loctiitorul Biroului Electoral de Circumscriptie din Onesti au lucrat zilele acestea la foc continuu. Cronologic, se pare ca cei mai constiinciosi in depunerea candidaturilor a fost candidatul independent Laurentiu Neghina, dar si Valerian Vreme, reprezentantul Partidului Democrat Liberal, caci ei s-au prezentat cu dosarul complet, ei inregistrându-se pe 14 aprilie si respectiv 16 aprilie. Câteva zile mai târziu, si anume pe 19 aprilie, s-a prezentat la Biroul Electoral de Circumscriptie Daniela Sanda Spânu, candidat independent, aspiranta la functia de consilier local. Luni, 21 aprilie, si-a depus candidatura Florin Paval, reprezentantul Partidului Conservator alaturi de cei 27 consilieri. In aceeasi zi, Valeriu Grigoras, de la Partidul România Mare a depus lista celor 24 de consilieri, iar Gheorghe Bâlbâie si-a depus candidatura pentru functia de consilier ca si candidat independent. Din partea Partidului Initiativa Nationala a fost depusa lista celor 12 consilieri pentru Consiliul Local. Tot pe 21 aprilie si-a depus candidatura pentru functia de consilier Minodora Popa, concomitent cu cei din Uniunea Populara Social Crestina (UPSC), dar si reprezentantii Partidului Social Democrat.

spacer Astfel, actualul primar Emil Lemnaru si-a depus candidatura alaturi de 27 de consilieri locali. Pentru functia de primar si-a depus candidatura Constantin Petcu, alaturi de 24 de consilieri, din partea UPSC. In ultima zi, pe 22 aprilie, si-a depus candidatura pentru functia de primar Ioan Aron Popa si cei 27 de consilieri din partea Partidului National Liberal in prezenta ministrului Transporturilor, Ludovic Orban. De altfel, cei din Partidul National Taranesc Crestin Democrat si-au depus lista cu cei 25 de consilieri locali, aspiranti la functia de consilieri. In ultima zi s-au prezentat si cei din Partidul Noua Generatie - Crestin Democrata (PNG-CD). Astfel Cristinel Bratovianu din partea PNG-CD aspira la functia de primar, fiind depusa, totodata, si o lista de 22 consilieri locali. De altfel, si-a depus dosarul si Partidul Ecologist Român, ei având sapte consilieri locali, Asociatia Rromilor Partida Ť Pro-Europa ť au 17 consilieri locali si Partidul Popular si al Protectiei Sociale cu 22 de consilier. Ť Ca sa putem valida toate candidaturile se depune un volum imens de munca. Dosarele trebuie verificate cu mare grija pentru a se vedea daca persoanele respective pot candida, daca se respecta toate conditiile. De multe ori, in ultimele zile ne-a apucat miezul noptii caci a trebuit sa verificam toate actele cu maximum de atentie ť ne-au declarat presedintele si loctiitorul BEC Onesti.
spacer Asadar, multi dintre cei care si-au depus candidatura chiar in ultima zi se ghideaza dupa expresia Ť cei din urma vor fi cei dintâi ť.

spacer Dupa validarea candidaturilor exista un termen de 48 de ore pentru depunerea contestatiilor, iar dupa alte 48 de ore vom sti care sunt candidaturile definitive. Trebuie precizat faptul ca pe 30 aprilie, ora 8,00, la BEC se va desfasura tragerea la sorti pentru desemnarea ordinii aparitiei pe buletinele de vot.

(Dana LUNGU - Onesti Expres - joi 24 aprilie 2008 )


SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

Cu IIsus, Cuvântul


spacer Pentru crestinul care a păsit în Tara Sfîntă si a atins cu toate cele cinci simtăminte mireasma locurilor binecuvântate de IIsus, ziua Învierii Sale nu mai este o minune. Este Adevăr. Este Cuvânt.
spacer IIsus îl simtea pe Tatăl ceresc în orice clipă si în toate ce Dumnezeu-Tatăl le-a creat. IIsus vorbea cu Tatăl, îl vedea, îl chema, iar acesta îi răspundea Fiului si numai el îi întelegea soaptele Cerului. IIsus era fericit pentru noi păcătosii, acolo pe munte, si pentru noi, oamenii a rostit Fericirile, iar acestea sunt pentru cei cu cugetul senin, fără de averi, îndurerati, flămânzi, însetati de dreptate, blânzi, cu inima curată, milostivi sau făuritori, de pace si cei vânati. Si mai spune IIsus Fiul că doar acestia vor afla Împărătia Cerului si-l vor vedea pe Dumnezeu. El stia să se roage Tatălui ca nimeni altul, iar când ucenicii săi l-au imporat să-I învete, IIsus a rostit : “Tatăl nostru, carele esti în ceruri, facă-se voia ta…” Si rugăciunea sa am învătat-o apoi si noi, păcătosii, pentru că menirea apostolilor de după Înăltarea lui IIsus la ceruri, asta a fost. Să-l cunoastem pe IIsus si să-l sălăsluim în duhul nostru.
spacer IIsus este Cuvântul prin care Dumnezeu tatăl ne-a vorbit după ce a născut pământul, vara si primăvara, toamna si iarna, mările si muntii si apoi Viata. Si pentru că oamenii nu au înteles cine este stăpânul, si-a trimis Fiul să ne vorbească. L-a făcut din duh si din Maria Fecioara, Om si astfel, IIsus a fost Cuvântul lui Dumnezeu. Cel Uns ne-a ajutat să auzim cuvântul perfect. A păsit printre noi si a locuit putin în Tara lui Israel, tara promisă lui Moise de câtre Tatăl ceresc. Pe IIsus l-au putut vedea oamenii, ca de altfel si minunile sale. În Nazaret, în Cana Galileii, la Ghenizaret, în Pustiul Iudeii sau în Cetatea lui David. Si pentru că ni se părea prea mult să decriptăm Cuvântul, l-am vândut, iar viata lui a costat doar câtiva arginti. L-am judecat, l-am bătut si l-am încoronat cu spini, arâtându-I apoi Golgota. Iar acolo, sus, pe cruce, tintuit în cuie si-a dat sufletul pentru noi, mântuindu-ne. Si a înviat a treia zi după scripturi.
spacer De peste 2000 de ani ne chinuim să întelegem Cuvântul, iar Ziua Învierii sale o asteptăm cu sufletul la gură.

spacer Pelerin onesteni în Cetatea lui David,

spacer Pentru fiecare crestin Tara Sfântă înseamnă locul dorit, tinutul pe care vrem să-l atingem cu mintea si sufletul. La Onesti pare să devină o traditie pelerinajul în Tara promisă de Dumnezeu fiilor lui Israel. Odată ajuns acolo, acas㠖 pentru că Valea lui Iosafat ne primeste pe toti la vremea judecătii-, trăirile devin altele, iar întoarcerea la cei dragi te transformă în misionar. Te întorci pentru o clipă terestră, mai puternic în dumnezeirea din tine, mai întelept si pregătit să le vorbesti celor apropiati despre Tara Sfântă, despre Iisus si minunile sale, despre locul unde curge lapte si miere, dar si despre pietrele pustiului care poartă amprenta Mântuitorului. Numai cel care se întoarce poate afirma cu tărie că acolo se întîmplă cu fiinta ta ceva. Părtas la istoria încărcată de dovezi, esti obligat să-ti faci un rechizitoriu, să-ti contabilizezi în taină faptele si să spui categoric: de acum încolo, viata mea va curge altfel!

spacer La doar 12 ani pe urmele lui IIsus

spacer Pentru Alexandra Graur, o pustoaică de doar 12 ani din Onesti, pelerinajul în Tara Sfântă a fost hotârăt de “Pica”, asa cum îi spune ea bunicii si care se afla pentru a doua oară în Cetatea lui David. Bunica si-a promis sie-si că îsi va duce singura nepoată în Tara Sfântă si s-a tinut de cuvânt. Astfel, Alexandra împreună cu un grup 24 de pelerine onesteni condusi de preotul Ioan Berdan de la Parohia Sfântul Nicolae din municipiul de pe Trotus, au reconstituit întocmai drumul Sfintei Familii. Si astfel, timp de 10 zile, turma condusă de părintele Ioan au poposit în Israel, Iordania si Egipt. Asemenea lui Moise, căruia Dumnezeu-Tatăl i-a promis Pământul Hărăzit, cei 24 de pelerini din Onesti au fost alături de IIsus, acolo unde a săvârsit minunile. “Toate locurile pe care le-am vizitat au fost frumoase. Am poposit pentru prima dată la Nazaret, acolo unde Fecioara Maria a fost vestită de îngerul Gabriel că va avea un fiu si care va deveni apoi Mântuitorul omenirii.
Aici, la Nazaret, pe muntele Tabor, unde Domnul IIsus s-a schimbat la fată am întîlnit măicute din Târgu Ocna. De fapt, peste tot am întâlnit oameni de prin partea locului. La Tabgha, unde a avut loc înmultirea pestilor si a pâinilor, pe vaporasul în care ne purta pe Marea galileii, am fost invadati de pescărusi si multi dintre ei s-au înfruptat cu firimituri de pâine oferite de noi”, spune fericită Alexandra. Fetita, care abia acum decriptează tainele istoriei, care rade toate olimpiadele de literatură si pentru care biserica înseamnă locul unde merge duminici de duminici, povesteste despre Capernaum, despre Cana si nunta de aici, despre Muntele Fericirilor si despre Yardenit sau locul botezului. “A fost deosebit de fericită atunci când, îmbrăcati în cămăsi albe ca pe vremea lui IIsus, părintele Ioan ne-a botezat în apele Iordanului. De fapt, am fost apoi si la Iordan, am traversat Fâsia Gaza, unde de o parte si de cealaltă erau soldati cu mitraliere, ca să asistăm la slujba de Bobotează (n.r. pelerinajul a avut loc în ianuarie 2008, în preajma Sfântului Botez). Dar cel mai impresionant a fost în Cetatea Ierusalimului, la Sfântul Motmânt si în Egipt”, mai spune Alexandra, care se mândreste cu Ceritificatul de pelerin semnat de însusi Teofil, Patriarhul Irusalimului. Pentru Alexandra zilele Săptămânii Patimilor înseamnă refacerea călătoriei sale în Tara Sfântă si, asa cum spune ea, “lacrimi pentru Domnul, pentru durerea pe care oamenii i-au pricinuit-o”.

spacer L-am atins pe IIsus pentru a doua oară

spacer Pentru crestinul Valerian Vreme din Onesti si cel care si-a asumat încercarea de a fi primar al municipiului Onesti, Tara lui Israel înseamnă aprofundarea de fiecare dată a celor trăite, într-un mod cu totul special. Valerian Vreme a păsit pentru prima oară pe pământ sfânt în urmă cu doi ani, când a făcut parte dintr-o delegatie de oameni de afaceri. Minunea l-a izbit pe împătimitul de calculatoare din plin, când întors la Onesti si-a promis că va merge ori de câte ori va putea în Tara lui Israel, si nu oricum, ci ca pelerine. Consecvent cu cei din jur, dar în primul rând cu sie-si. Valerian Vreme s-a tinut de cuvânt, dar a devenit, cum aveam să precizez, si misionar, convingîndu-si sotia să-l însotească. Astfel, la doar o lună după ce părintele Ioan s-a întors cu bine la Onesti, un alt grup de pelerine condusi de această dată de Constantin Alupei, protopop de Totus, au refăcut întocmai drumul Sfintei Familii. Si dacă pentru primii pelerini ploaia nu le-a dat voie să urce Sinaiul unde Moise avea să primească tablele cele noi, pentru Vreme a fost posibil. Si uite asa se mândreste Vreme cu cel mai frumos răsărit de soare pe care l-a surprins vreodat㠓retina” sensibilă a aparatului său de fotografiat si care a devenit ulterior wallpaper-ul laptop-ului personal. “Am avut norocul să-l ating pe IIsus pentru a doua oară, dar parcă niciodată nu este deajuns… La Mormântul Maicii Domnului situat în apropierea Grădinii Ghetsimani, nutresc de fiecare dată acelasi sentiment: de micime umană, de mutenie în fata vasului, cum spune cartea sfântă, în care a sălăsluit Mântuitorul si de unde acesta si-a tras seva. Lacrimile par ati invada sufletul. Desi se opresc cu durere în piept…”, precizează Valerian Vreme. După o pauză, parcă de reculegere pentru cele văzute si trăite în locul unde doarme Maica Domnului si unde părintele Anatolie din Târgu Trotus se roagă pentru noi, Vreme povesteste:” Am refăcut Via Dolorosa, cu cele 14 statii în care simti prezenta Mântuitorului si de unde astepti să te întâmpine Simon din Cirene, Veronica, Maria Fecioara… La Complexul Sfântului Mormânt, după ce treci de Piatra Ungerii, unde mirul izvorăste ca si Lumina în noaptea de Înviere, nutresc de fiecare dată o durere de nedescris. Dar parcă nicăieri nu este mai puternică decât în locul în care IIsus a fost bătut în cuie si unde crucea sa a atins grota în care se află căpătâna lui Adam, primul om creat de Dumnezeu Tatăl. Aici, Vechiul si Noul se contopesc, privitorului nu-I rămâne altceva decât să-si facă un rechizitoriu drastic!”

Monitorul de Bacău - 22 aprilie 2008

SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

La Onesti, Înscrieri masive în PD-L


spacer Se simte schimbarea

spacer Desi campania electorală 2008 se află abia la început, la Onesti se înregistrează un val puternic de manifestări de simpatie fată de “portocalii”. Tot mai multi simpatizanti, dintre care persoane apreciate de comunitatea locală, trec pragul sediului PD-L, sugerându-le celor de aici o serie de solutii la problemele grave cu care se confruntă orasul. Semn că stilul politic abordat de democrat-liberali si rezultat al proiectului initiat în 2003 de Traian Băsescu si Theodor Stolojan vizează printre altele si implicarea cetătenilor în procesul decisional al comunitătilor, toate sugestiile venite din partea onestenilor sunt însusite de către cei care îsi propun să preia frâiele administratiei locale. “Este onorant pentru noi faptul că suntem înconjurati de o simpatie atât de mare. Acest lucru demonstrează că onestenii agrează schimbarea, că sunt dornici de a renunta la oamenii aflati la conducerea counitătii de peste 15 ani si care s-au îndepărtat de mult timp de oameni. Prin politica pe care o promovăm, noi sustinem societatea civilă, tinem cont de părerile oamenilor, dar mai ales suntem aproape de oameni, fără arogantă. Promovăm tineri, drept dovadă că multi dintre democrat-liberalii de la centru au devenit parlamentari europeni, s-au înscris în curse electorale curoajoase, dar mai ales, sustin proiecte demne de o generatie tânără, racordată la cerintele comunitătii europene din care facem parte”, apreciază Constantin Florian, presedinte PD-L Onesti. Majoritaea onestenilor care s-au înscris si continuă să se înscrie în ultima perioadă în PD-L, sunt tineri, trecuti cu putin peste 18 ani. Astfel, peste 60 de tineri democrat-liberali din Onesti au participat marti seara la o sedintă festivă condusă de Gelu Panfil, liderul organizatiei de tineret, unde peste 20 de tineri au semnat adeziunea portocalie. La adunarea tinerilor democrat-liberali au tinut să fie prezenti si Valerian Vreme, candidatul PD-L la functia de primar al municipiului de pe Trotus, precum si Constantin Florian, presedintele organizatiei PD-L Onesti. “Principalii beneficiari ai unei schimbări la Onesti sunteti voi. Sunt convins că v-ati săturat să mergeti la serbări câmpenesti în parcul municipal si să ascultati Grupul Azur. Deasemnea sunt convins că vă doriti un act cultural authentic, un loc unde să vă petreceti timpul liber sau alternative unei diversităti culturale. Multi ne-ati spus că vreti la Onesti o sală polivalentă în care să se poată sustine competitii. Avem 3 stadioane lăsate în paragină si pe care… se coseste din când în când iarba, cum de altfel avem o sală polivalentă nouă si care este deja în renovare, dar ce-I mai important este faptul că ea nu este omologată”, a declarat Florian.

spacer De la primar la tânăr

spacer După un dialog între tinerii democrat-liberalii prezenti si seniorii invitati la sedinta acestora, a tinut să le adreseze câteva cuvinte si Valerian Vreme, candidatul PD-L la functia de primar al municipiului Onesti : “E minunat să vezi atât de multi tineri la o sedintă de partid. Să vezi tineri interesati de politica usilor deschise, a valorilor si a profesionistilor pe care noi o promovăm. Zilele acestea am avut plăcuta surpriză să văd tot mai multi tineri interesati de oferta noastră politică, de felul nostru de a întelege a face politică alături si printre oameni. Am văzut deasemenea tineri care nu au aderat la nici un partid, dar care, îsi doreste aceiasi schimbare pe care noi o propunem onestenilor. Prin modul vostru sincer si deschis de a vă manifesta, de a agrea politica democrat-liberală, proiectul nostru initiat de Traian Băsescu si Theodor Stolojan si pe care noi dorim să-l continuăm, întelegem clar că vă doriti schimbarea pe care v-o propunem si de care Onestiul o asteaptă de mai bine de 15 ani. Uitati-vă la echipa propusă de PSD, în care se regăsesc aceiasi oameni, multi cu vârste de peste 70 de ani. Aceleasi fete încrâncenate, plictisiti si blazati. Îmi spunea un tânăr dăunăzi că o componentă primordială pentru a candida pe listele PSD este cuponul de pensie… Comparati-I pe acesti oameni cu cei din echipa npastră si veti vedea că media de vârstă este sub 45 de ani, dintre care multi detin specializări în străinătate. De voi depinde viitorul acestui oras, cum de altfel de voi depinde dac’ vă veti dori să vă întoarceti la Onesti după absolvirea scolilor la care sunteti sau veti fi studenti. Mergeti acasă si lămuriti-vă părintii si bunicii că împreună ne dorim o schimbare la fată a orasului nostru”. La sfârsitul sedintei, fosta sală a consiliului local Onesti, locul unde timp de 17 ani s-au hotărât destinele municipiului de pe Trotus avea să devină portocalie în totalitate, în mai putin de 5 minute. Si acest lucru s-a datorat faptului că Valerian Vreme a tinut să le ofere tinerilor democrat-liberali tricouri si sepcute portocalii.

Monitorul de Bacău - 2008

Flash electoral Valea Trotusului

spacer Valerian Vreme, candidatul PD-L la functia de primar al municipiului de pe Trotus, însotit de o parte dintre candidatii democrat-liberali angajati în cursa electorală de la 1 iunie 2008, s-a deplasat sâmbâtă în oborul săptămânal, precum si în piata agroalimentară din Onesti. Peste 60 de tineri liberali au dorit să-I însotească pe seniori în întâlnirile matinale de la sfârsitul săptămânii trecute. Onestenii aflati la cumpărături în târgul săptămânal, precum si în piata agroalimentară, i-au întâmpinat cu simpatie pe portocaliii condusi de Valerian Vreme. “Am simtit un val de simpatie, atât în cele două zone vizitate, cât si pe întreg traseul străbătut de noi. Pentru echipa noastră discutiile cu cei direct implicati în activitătile comerciale, si mă refer la intreprinzătorii din obor si complexul agroalimentar, înseamnă un real feed back la proiectele pe cale le propunem pentru Onesti. De fapt, punctăm împreună cu cei implicati direct, problemele legate de astfel de activităti si identificăm prioritătile imediat următoare”, a declarat Valerian Vreme, candidatul la fotoliul de primar al municipiului Onesti. MB

spacer Actiunea initiată de Vasile Nistor, candidatul PD-L la presedentia Consiliului Judetean Bacău si care se desfăsoară în cadrul săptămânii dedicată sănătătii, continuă pe Valea Trotusului, sprijinită de echipa democrat-liberală de la Onesti. Astfel, un echipaj format din cadre medicale si dotat cu aparatura necesară, se deplasează zilnic în comunele de pe Valea Trotusului. Caravana medicală a fost la sfărsitul săptămânii prezentă în comunele Târgu Trotus, Căiuti si Mănăstirea Casin, urmând a se deplasa zilele următoare si în celelalte comune trotusene. “Ne bucurăm că cetătenii au agreat această formă ad-hoc de verificare a unor parametri importanti în sănătatea noastră, cum ar fi tensiunea arterială si glicemia. Ne propunem ca, această actiune initiată de Vasile Nistor, candidatul nostru la presedentia Consiliului Judetean Bacău să devină permanentă, având în vedere că una dintre politicile prioritare ale Partidului Democrat Liberal, vizează sănătatea,” a declarat Constantin Florian, presedintele PD-L, candidat pentru functia de consilier local si nu în ultim rând patronul Centrului de Diagnosticare “Griflo” din Onesti. MB

spacer Duminică, 18 mai, Valerian Vreme si echipa PD-L intrată în cursa electorală de la 1 iunie 2008, s-au deplasat în cartierul Slobozia din Onesti, unde s-au întânit cu cetătenii care locuiesc în această zonă a municipiului de pe Trotus. Gazda întânirii din cartierul Slobozia a fost ieri candidatul democrat-liberal la consiliul local Onesti, Sorin Rosca. Cetătenii din acest cartier onestean se confruntă de mai bine de 15 ani cu promisiuni ale actualei administratii PSD, promisiuni rămase doar pe panourile de afisaj electoral. Astfel, cartierul Slobozia, structurat pe două zone, Slobozia Nouă si Slobozia Veche, are de fapt un aspect rural. Cele trei immobile pe care primăria PSD le-a promis acum 4 ani că vor deveni dispensar, grădinită si respectiv magazine, au fost repartizate unor fosti functionari ai administratiei locale sau unor persoane servile acesteia. Lipsa locului de joacă pentru copii, a canalizării si a racordării la sistemul de apă potabilă, precum si reabilitarea drumurilor din zonă si aducerea acestora la nivelul gospodăriilor, sunt doar câteva dintre problemele grave cu care se confruntă locatarii cartierului cu pricina, realizarea acestora râmânând din păcate doar la nivel de promisiuni electorale. “Pentru acest cartier pe care administratia actuală PSD la mentinut la nivelul unui sat modest, avem câteva proiecte care vizează remedierea problemelor existente si cu care cetătenii din cele două Slobozii se confruntă de ani buni. Este inadmisibil ca Slobozia, cartier al municipiului Onesti, să se confunde la vremurile pe care le trăim, cu o zonă pur rurală”, a declarat Valerian Vreme, candidatul PD-L la functia de primar al municipiului Onesti.

(Sursa Monitorl de Bacău – 19 mai 2008)


spacerPentru copiii de la Centrul rezidential “Alexandra” din Onesti, Vinerea Mare a fost un prilej de a se întîlni cu Iepurasul. De data aceasta, surprizele de Paste au constat în dulciuri, fructe, sucuri, cereale si alimente si au venit din partea PD-L Onesti. Astfel, cu putin înainte de prânz, Valerian Vreme, candidatul democrat-liberalilor la sefia Executivului din Onesti, însotit de o parte din echipa aspirantă la viitorul legislativ local, s-au deplasat la Centru rezidential “Alexandra”, pentru a oferi micutilor de aici, cele necesare. Trebuie subliniat faptul că centrul de copii din Onesti se află de câtiva ani buni în atentia democrat-liberalilor din zonă si că astfel de actiuni au devenit de traditie pentru echipa condusă de Constantin Florian. “Suntem aproape de copiii de la Alexandra, de coplectivul de conducere de aici si încercăm de fiecare dată, cu sau fără solicitare, să sprijinim activitatea din acest centru. Ne place să credem că si colectivul de la acest centru de copii ne consideră prieteni si colaboratori de traditie si am dori ca fiecare dintre cei cu dare de mână să-si facă un obicei în a le oferi un sprijin cât de mic. Ne bucură de fiecare dată întâlnirea cu micutii de la Alexandra si apreciem din suflet colectivul de angajati de aici”, a precizat Constantin Florian, presedinte PD-L Onesti. Mai trebuie spus că, de pe pozitiile sociale pe care le detin, atât Constantin Florian cât si Valerian Vreme au sprijinit de-a lungul timpului acest centru de copii din Onesti, cei doi făcând parte si din Clubul Rotary si care a derulat aici numeroase proiecte.

Monitorul de Bacău - mai 2008

SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

Dacă e ora 5, e portocaliu

spacer Valerian Vreme, candidatul PD-L la fotoliul de primar al municipiului Onesti, însotit de un grup de peste 60 de tineri democrat-liberali, au efectuat joi seara un tur de fortă în cartierele situate în partea de sus ale orasului. Astfel, începând cu ora 5 ale după-amiezii, Vreme si tinerii PD-L-isti au stat de vorbă cu onestenii aflati în incinte, pe stradă sau în locurile de relaxare, cărora le-au explicat necesitatea efectuarii unei schimbări în administratia publică din zonă. În majoritatea locurilor vizitate joi de echipa portocalie de la Onesti, cetătenii i-au privit si primit cu admiratie, iar candidatului la functia de primar i-au adresat dintre cele mai incomode întrebări, la care Vreme a răspuns cât se poate de la obiect. “Întrebările cetătenilor cu care am stat de vorbă joi, sunt de fapt întrebările noastre, ale tuturor legate de administratia locală Lemnaru, de incompetenta cu care de peste 14 ani a condos destinele acestui oras. Foarte multi pensionari m-au întrebat dacă PD-L va da cea de-a 13-a pensie promisă de candiadatul PSD Emil Lemnaru si echipa sa…Le-am explicat oamenilor că este una dintre cele mai mari gogorite electorale, o bătaie de joc crasă pentru majoritatea pensionarilor care sunt nevoiti să se descurce cu bruma de venit pe care o au, dar si cu problemele de sănătate specifice vârstei. Am părinti care locuiesc la bloc, sunt si ei pensionari cu o pensie de mizerie după o viată petrecută la catedră”, a precizat Valerian Vreme, candidatul PD-L la functia de primar al municipiului Onesti. Si fiindcă onestenii s-au obisnuit că la Onesti începând cu orele 5 ale după-amiezii se întâlnesc în décor cu “porocaliii” si aseară Valerian Vreme însotit de trupa de juniori, precum si de o serie de candidati pentru legislativul local, au efectuat un nou tur de fortă pe străzile municipiului Onesti. Printre cei care au tinut să-l însotească pe candidatul PD-L la fotoliul de primar al municipiului Onesti, s-a aflat si un coleg de facultate cu Valerian Vreme si care locuieste în Cartierul Latin din Paris. “Vivi Vasilache, un bun coleg si prieten de-al meu si care s-a realizat în Franta, a tinut să fie alături de mine în această perioadă. Apreciez acest gest, eu însumi fiind un om de echipă”, a tinut să argumenteze Valerian Vreme, cadidatul PD-L la Primăria Onesti. MB poză cu potocaliii

spacer Proiectul Băsescu- Stolojan are Temelie la Căiuti

spacer Democrat-liberalul Sebastian Temelie s-a prezentat ieri în fata consătenilor săi în calitate de candidat la fotoliul de primar al comunei Căiuti. Împreună cu Temelie, candidatii pentru Legislativul local au făcut cunoscută sătenilor din comuna Căiuti, oferta electorală cu care PD-L intră în competitia de la 1 iunie 2008. La festivitatea de lansare a echipei democrat-liberale au participat din partea staff-ului PD-L Bacău, senatorul Criastian Cucuianu, precum si candidatul pentru consiliul Judetean Bacău, Nicu Sapcă. De profesie economist, Sebastian Temelie este administratorul unei firme ce are ca profil de activitate comert si productie. Este căsătorit, sotia sa având aceeiasi profesie si are are un fiu si o fiică, amândoi elevi. “Mă număr printre adeptii Proiectului Băsescu-Stolojan si mi-am asumat riscul de a intra în competitiea electorală de la 1 iunie 2008, cu dorinta de a continua politica propusă de cei doi lideri politici nationali mentionati. Am în spate o echipă de oameni destoinici, care au profesii diferite, de ingineri si până la agricultori. Ne propunem să dăm comunei Căiuti o nouă înfătisare, demnă de cea a unei localităti europene. Avem un potential geografic încă neexploatat si care ar însemna pentru zonă o oază de oxigen, atât la propriu, cât si la figurat. Si când spun acest lucru mă gândesc la punctul Lepsa, prima localitate din România, si totodată a doua din Europa, cu cel mai ridicat grad de ozon. Această localitate ar putea fi redată circuitului turistic, lucru ce ne-ar aduce nouă, celor din Căiuti, bani la bugetul local”, a precizat Sebastian Temelie, candidatul la fotoliul de primar al comunei Căiuti. Temelie le mai propune sătenilor din Căiuti o administratie curată, deschisă cetătenilor si un sistem de comunicare permanentă cu acestia. “De peste 15 ani la Căiuti administratiile locale nu s-au interesat decât de afaceri ilegale proprii, la acestea participând în egală măsură si consilierii comunali. Ne propunem modernizarea infrastructurii, consolidarea gospodăriilor situate de-a lungul râurilor, un sistem de canalizare pentru zonele Vrânceni, Heltiu si Boistea. Deasemenea, vrem să initiem proiecte competitive pentru atragerea de fonduri nerambursabile. Avem exemplul unoe administratii comunale băcăuane care au reusit să dezvolte în zonă proiecte generatoare de locuri de muncă sau de fonduri financiare subsantiale. Tinând cont de potentialul pe cale-l avem si care este încă de fructificat, suntem convinsi că putem si noi să transformăm comuna Căiuti într-o localitate european㠔, a mai spus Temelie, candidatul PD-L la functia de primar al comunei Căiuti. De amintit că la Căiuti există de câtiva ani buni o mafie PSD, care încearcă împreună cu o parte din angajatii primăriei locale sprijiniti de o serie de consilieri comunali, să mai obtină încă un mandat.

(Sursa Monitorul de Bacău 16 mai 2008)


Lemnaru atacă grosolan

spacer * Vreme a reusit să-l scoată din minti pe Lemnaru. * Pentru prima dată primarul PSD din Onesti recurge la atacul la persoană. * De pe pozitia, sa acesta se crede unic. * Cu mintea încetosată de mânie, departamentul imagine al PSD de fapt, îl ajută pe Vreme.

spacer Pentru prima dată de mai bine de 15 ani, PSD se clatină la Onesti. Tertipurile la care au apelat ani la rând se pare că nu mai dau randament în zonă si că onestenii, sătuli de promisiunile desarte la echipei Lemnaru, vor o schimbare. În aparentă, pentru foarte multi dintre onesteni, Lemnaru părea un individ la locul său, care prefera să atace din umbră si să nu scoată baioneta în flanc. Dar de la alegerile europarlamentare, barometrul politic arată cu totul altceva, si acest lucru i-a întunecat mintile. Asa se face că, de mai bine de două zile au apărut în intersectiile mari bannere rosii cu următorul mesaj: “VREMEa este schimbătoare, Primarul e unul singur, Emil Lemanru”. De fapt, acest mesaj sau joc de cuvinte, este un atac la mesajul electoral al candidatului PD-L la fotoliul de primar al municipiului Onesti, Valerian Vreme, care sună cam asa: “ E VREMEa schimbării”. În fond, Lemnaru si PSD nu face altceva decât imagine candidatului PD-L, care îi suflă în ceafă actualului primar rosu. “Este cel mai bun semn că a sosit vremea schimbării, pentru că un asemnea atac nu poate să caracterizeze primarul unui oras si care se vrea un primar pentru toti cetătenii urbei. Acest comportament este o noutate pentru Onesti, dezaprob în totalitate această manieră si sper ca, onestenii să sesizeze latura negativă a actualului primar care se vrea unic si să voteze în consecintă”, a declarat Valerian Vreme, candidatul PD-L al fotoliul de primar al municipiului de pe Trotus. În altă ordine de idei, am aflat pe surse că, departamentul de imagine al PSD, în disperarea de a-si promova oferta, îl “ajut㔠pe Lemnaru să ajungă acolo unde trebuie, în istorie.

(Sursa Monitorul de Bacău – 16 mai 2008)


SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

Mitul Nadia distrus de partidul rosu


spacer PSD si furtul de valori

spacer Parafrazând sloganul “continuăm împreună”, putem spune că la Onesti PSD se tine de cuvânt. Astfel, de mai bine de 15 ani PSD îsi însuseste de la simboluri locale, edificii, până la actiuni, evenimente sau manifestări de anvergură si generatoare de voturi. Asa se face că, panourile publicitare ale Rafo, ale cărei imagine este steaua gimnasticii românesti, Nadia Cămâneci, au devenit în totalitate rosii. Si asta datorită faptului că, panourile publicitare cu pricina au devenit loc de afisaj electoral % PSD. Pentru onesteanul de bun simt, care mai crede încă în simblori si valori locale, acest lucru este categorisit drept un abuz sau, de ce nu, un act de nesimtire crasă. Anularea imaginii Nadiei Comăneci în scop electoral, chiar dacă personalitatea în caută a devenit printr-un contract de publicitate port-drapelul rafinăriei din Onesti, poate fi considerat de cetăteni un act de însusire a unuia dintre cele mai importante simboluri locale, de către PSD. Si chiar dacă acest afisaj electoral s-ar fi făcut cu acordul Rafo, un onestean onest si cu bun simt, nu ar fi impietat politic imaginea campioanei mondiale. Pentru cel care trăieste în Onesti, nu poate fi uitat faptul că, Rafo Onesti a fost ani la rând, în campanii si nu numai, un fief PSD, indiferent de vointa celor de aici. Este curios cum Rafo, o societate privată, cu patronat străin, a rămas adepta culorii PSD, dar mai ales cum directorii de aici reusesc de fiecare dată să convingă administratiile de aici. Referitor la steaua gimnasticii mondiale, nu trebuie uitat nici o clipă, că pentru Onesti, ca de altfel pentru întreg judet, Nadia Comăneci este si va râmâne unul dintre cele mai importante repere ale gimnasticii mondiale.

spacer Dezinteres fată de simbolurile locale

spacer Nadia deschide pagini de istorie contemporană si tot cu Nadia am căpătat noi, ca natie pasaport universal. Pasărea măiastră din Onesti a ajuns să fie adulată sub diferite forme ale artei în tinuturi străine de cultura noastră, cum ar fi Skien – Norvegia, locul unde Nadia a început să-si scrie istoria proprie. Norvegienii s-au simtit datori fată de compatrioata noastră, astfel că I s-a ridicat la Skien o statuie, iar peste tot unde te duci, ca turist, ca delegat, oamenii îsi vorbesc de Nadia Comăneci ca nicăieri în lume. “E trist faptul că nu ne respectăm valorile, că nu beneficiem de acest simbol. În urmă cu câtiva ani am făcut parte dintr-o delegatie onesteană care a vizitat Skien-ul, oras despre care stim cu totii că este înfrătit cu municipiului de pe Trotus. Amintesc faptul că, imediat după revolutie Onestiul a fost în atentia cetătenilor acestui oras norvegian, iar legătura cu Skien-ul avea să se materializeze printr-o înfrătire . Revenind la mitul Nadia, la Skien am fost cât se poate de impresionat, si jenat deopotrivă, pentru faptul că Nadia are aici o statuie si peste tot unde te duci si rostesti numele gimnastei, esti întâmpinat cu condescendentă. Să nu mai vorbesc despre faptul că, în institutii administrativ-politice, este prezent numele Nadiei Comăneci în pliante, hărti, machete. Dar nu numai în Norvegia numele Nadiei este carte de vizită pentru români, ci peste tot în restul tărilor europene vizite de mine si unde toată lumea a auzit despre Nadia, Dracula sau Ceausescu. Este absolut de neînteles cum de la revolutie încoace, nimeni din administratia publică nu s-a gîndit la faptul că Nadia la Onesti ar aduce bani prin însusi numele ei. Nu am fost în stare să cultivăm ceea ce avem de la Nadia: un liceu în care ea a învătat, s-a instruit si a debutat ca stea a gimnasticii mondiale, singurul merit salutar fiind albumul ediat de legislativul judetean si care pe copertă sportiva. Iată, încă o dovadă că nu stim să scoatem bani din simboluri locale. Suntem binecuvântati de spiritul si sfintenia marelui voievod Stefan cel Mare, Nadia a plecat spre culmile gimasticii de aici, avem un conac care a apartinut hatmanului Alecu Aslan, care a jucat un rol important în politica si cultura vremii, care a investit mult în zonă, de numele său legându-se poate cel mai important edificiu religios, Biserica Sfântul Nicolae, cu o catapeteasmă pictată de Gheorghe Tăttărăscu si intrată în patrimonial national al României. De acest conac, deltfel o bijuterie de arhitectură veche si care astăzi găzduieste Clubul Elevilor, am fi putut cu toti profita, iar copiilor talentati care îsi desfătoară aici activitatea, le-am fi putut destina un edificiu modern, multifunctional si ultraperformant. Conchid prin a spune că la Onesti dezinteresul fată de valori si simboluri locale a devenit un instrument de lucru al administratiei locale PSD”, a precizat Valerian Vreme, candidat la Primăria Onesti si a cărei ofertă electorală tine cont de promovarea simbolulrilor locale.

Monitorul de Bacău - 200

I N T E R V I U


spacer Cand consilierii PSD au spus "nu" taxelor mari, au fost exclusi din partid afirma omul de afaceri si politicianul Valerian Vreme.

spacer Cunoscand indeaproape faptul ca, de cativa ani incoace, atat onestenii, cat si agentii economici din zona, sunt nevoiti sa plateasca taxe si impozite locale care nu sunt deloc de neglijat, Valerian Vreme apreciaza ca situatia ar putea fi schimbata.
spacer Solutiile pe care acesta le gaseste pentru rezolvarea acestor probleme sunt simple si eficiente.

spacer Reporter. Cat de mari sunt taxele si impozitele pe care onestenii si unitatile comerciale sunt nevoiti sa le achite?
spacer Valerian Vreme: Uriase. Suntem unul dintre orasele cu cele mai mari taxe si impozite locale de la nivelul. intregii tari. Prin astfel de practici nu se permite dezvoltarea intreprinzatorilor mici si mijlocii pentru a se putea extinde, asa cum ar fi firesc. Una dintre cauzele care aduce reale prejudicii mediului de afaceri este generat de faptul ca toate orasele sunt impartine in patru clase de impozite, in schimb, in mod paradoxal, la onesti sunt doar doua. Pentru ca e foarte usor sa scoti bani de l;a agentii economici, inditerent ca acestia isi au sediul la Javreni, in zona garii, cu toate ca legiuitorul, cand a general acest sistem de clasificare, a zonelor de impozitare, a tinut cont de importanta data fiecarei zone, de faptul ca te afli cu firma aproape de centrul urbei sau la capatul ptfrormei Industriale. De altfel, intreprinderilor de, pe platforma industriala nu li se acorda nici un fel de facilitate pentru a-si desfasura activitatea in zona municipiului Onesti si sincer va zic ca nu m-ar mira daca, intr-o zi, unii dintre investitori si-ar muta afacerile in alta parte. Cunosc carzuri cand diversi oameni de afaceri si-au mutat locul de desfasurare a activitatii in zonele invecinate Onestiului, precum Casin, Stefan Cel Mare, Bogdanesti, saracind astfel, prin aceasta mutare, bugetul local. Politica dusa de actuala administratie locala de, "strans cureaua la maximum"- cum le place lor sa o numeasca, prin practicarea unor taxe si irnpozite uriase, nu a facut decat de la o zi la alta sa scada numarul locurilor de munca, concomitent cu micsorarea celor bine platite. Decat taxe marite la putine intreprinderi, mai bine taxe mici de la mai multe, si cand, zic asta, ma refer la faptul ca simt pe propria piele aceste taxe mari, iar toate acestea sunt de natura sa impiedice extinderea afacerilor.
spacer Rep.: Daca atat de sumbru stau lucrurile pentru agentii economici, ce se intampla pentru omul de rand? Onestenii platesc taxe impozite mai mari decat in alte orase ?
spacer V.V.: Raportat la alte orase, am constatat ca nivelul impozitelor pentru locuinte si terenuri de la Onesti este, de asemenea, in topul celor mai mari din tara. Straduinta celor noua consilieri aflati in opozitie pentru a aduce in limite normale taxele si impozitele a fost zadarnica. Masina de vot a P.S.D.-ului, orchestrata de Emil Lemnaru, a impus impozitele pe care care le-a dorit. Iar atunci cand consilierii PSD au spus „nu" taxelor mari, ei au fost exclusi din partid si, implicit, din Consiliul Local. Vezi exemplul consilierului Teodora Voinea care, in cadrul unei sedinte pentru stabilirea impozitelor si taxelor, a avut curajul sa spuna „nu". In mai putin de doua saptamani, ea a parasit partidul.
spacer Rep.: Acestea sunt singurele taxe mari de la Onesti ?
spacer V V.: Oh, nu ! Mai e de asemenea o taxa perceputa pe terenurile care, au constructii pe ele, taxa impusa de aceeasi administrape PSD. Valoarea ei e de 1 leu/mp/zi. Aceasta taxa e instituita la limita legii. Din aceasta cauza, la ora actuala, sunt zeci de procese pe rol, unele castigate, iar altele pierdute de catre Primaria Onesti. Din punctul meu de vedere cei care au de pierdut de pe urma acestor procese suntem noi, cetalenii, pentru ca procesele nu fac altceva decat sa ne risipeasca banii, energie si timp pretios care mai bine ar fi fost folosite in dezvoltarea si extinderea afacerilor si nu in sens distructiv.
spacer Rep.: Dumneavostra criticati atat de aspru aceste taxe si impozite impuse de actuala administratie, dar aveti si solutii pentru revenirea la normal ?
spacer V.V.: Conducerea actualului primar a insemnat taxe si facilitati putine pentru onesteni. Sunt constient de faptul ca, pentru a-si derula proiectele Primaria are nevoie de bani. Insa atata timp cat catre toata Romania s-au indreptat miliarde de euro si de pe functia de consilier judetean am monitorizat atent investitii pe banii altora, si ma refer la faptul ca multe primarii de comune, din apropierea Onestiului, s-au ridicat, de la temelie, cladiri de toata frumusetea, de faptul ca au fost reabilitate si asfaltate multe drumuri, toate pe bani europeni, consider ca investitiile, ce vizeaza bunul mers al comunitatii onestene trebuiau sa se faca prin atragerea banilor nerambursabili. Asta ca sa nu mentionez de sisteme de apa si canalizare facute in mai toate comunele, iar la Onesti cartiere precum 6 Marie, Slobozia, Crucea de Piatra, pana nu demult nici nu puteau visa la asa ceva. Ceea ce se intampla la Onesti consider ca e inacceptabil. Acestea sunt proiecte care trebuiau demult realizate si nu acum, in prag de alegeri, ci cu multi ani in urma. Cred ca cel mai bine ar fi ca primarul sa isi delege competentele si responbsabilitatile administrative, iar cea mai mare parte din timp sa si-o petreaca alaturi de echipa Biroului de Integrare Europeana, el fiind principala componenta ce trebuie sa mobilizeze fonduri europene, nerambursabile, catre oras. Dezvoltarea proiectelor de anvergura care sa aiba finantare extena nu inseamna numai anumite realizari ci genereaza agentilor economici lucrari care sa aiba continuitate, bine platite, sustinand salarii bune si pentnu angajali. Vrem, nu vrem, in perioada urmatoare principala sursa de dezvoltare o constituie fondurile europene. Daca facem cativa km pana la Comaneti vezi un oras care in urma cu 5-6 ani era condamant la disperare, dar acum, datorita unui primar care a intleles fenomenul, deruleaza peste 30 de proiecte, unele cu bani europeni, nerambursabili, unele dintre ele de milioane de euro, in timp ce noi, dintr-un oras cu o infrastructura si cu specialisti de cea mai buna calitate, nu reusim in ultimul timp sa atragem investitori in zona.
spacer Rep. Si acum o intrebare mai... relaxanta. Tinand cont de faptul ca la usa bat alegerile locale, ce ii doriti viitorului adversar Emil Lemnaru ?
spacer V.V. Cred ca sunt unul din putinii oameni politici ai Onestiului care, fata nici un echivoc, am recunoscut meritele actualului primar din primele mandate, dar care i-am si criticat punctele slabe ale ultimului mandat, fapt ce dovedeste clar ca e vremea schimbarii. La experienta politica pe care o detine, lui Emil Lemnaru i s-ar potrivi mai bine an post de senator. Functia de primar e o functie executiva in care entuziasmul, energia si disponibilitatea, sunt elemente de baza.

A consemnat Dana LUNGU - Onesti Expres - 10 aprilie 2008

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

"Crearea unui parc industrial e unul din punctele principale ale programului PD-L"


spacer Declinul economic in care se afla intreaga Vale a Trotusului si in special zona Onestiului, odata infloritoare, il determina pe politicianul Valerian Vreme sa acuze administratia locala de indiferenta fata de problemele cu care se confrunta onestenii de ani buni de zile.

spacer Reporter: De-a lungul timpului ati tot avut interventii in mijloacele de informare mass-media cu privire la evidentul declin economic in care se zbate, de ani buni, Onestiul. Care credeti ca ar fi solutia pentru reanimarea acestei zone odata infloritoare?
spacer Valerian Vreme: Sun promotorul dezvoltarii unui parc industrial, pe vechea platforma care sa cuprinda, atât intreprinderile care isi desfasoara activitatea, cât si terenurile lipsite de orice sarcini. Aceasta idee am lansat-o cu ani in urma, insa, din pacate, ea nu a fost bagata in seama de catre administratia locala. Uitati-va ca in alte zone aceasta idee, a parcului industrial face sa atraga fonduri si investitii de mare anvergura. Vezi cazul Clujului, unde pe lânga Compania Nokia se dezvolta si Emerson ori cazul Aradului. Noi nu mai avem voie sa pierdem timpul, solutia este buna si trebuie aplicata.
spacer Rep. : Si atunci cum ar trebui sprijiniti investitorii care isi desfasoara deja activitatea in zona ?
spacer V.V.: Referindu-ma la intreprinderile care deja isi desfasoara activitatea la noi, ele vor primi ca o gura de oxigen constituirea acestui parc industrial care le va permite sa aiba incredere in investitia lor si in final sa devina profitabile. Administratia locala trebuie sa genereze facilitati prin acest parc pentru aceste intreprinderi si sa inceteze practica santajului asa cum a procedat Primaria Onesti cu RAFO in luna noiembrie, anul trecut. ~n opinia mea, aceste unitati trebuie tratate cu maximum de atentie, ca si cum ar fi copii ai nostri.
spacer Rep.: Cum credeti ca am putea sa atragem catre Onesti noi investitori?
spacer V.V.: Aparitia unui parc industrial, cu facilitati locale si nationale e imediat sesizat de catre marile companii care, in aceste conditii vor fi sigur interesate sa isi plaseze afacerile la noi in zona. Recent, am avut o discutie cu o companie coreeana, care chiar era legata de domeniul petrochimic, mai precis in anvelope si care cauta o astfel de zona.
spacer Rep.: Credeti ca astfel se vor crea noi locuri de munca?
spacer V.V.: Acesta e mecanismul prin care se pot genera locuri de munca bine platite, pentru ca tinerii nostri sa nu mai plece din Onesti. Din punct de vedere financiar Onestiul se confrunta, de ani buni, cu o criza a locurilor de munca bine platite. La ora actuala sunt locuri de munca care genereaza venituri egale cu valoarea ajutorului social. Si atunci nu-i de mirare când fii si fiicelor noastre pleaca pe meleaguri straine si nu se mai intorc la Onesti, in cautarea unui loc de munca bine retribuit.
spacer Rep. : Si atunci de ce credeti ca actuala administratie nu s-a implicat pentru stoparea acestui fenomen?
spacer V.V.: Faptele arata ca ei ignora platforma industriala de ani de zile, o considera mai degraba a fi o "vaca de muls" si nu observa ca aceasta nu mai are lapte. Ei gândesc pe termen scurt, neavând in programul rezolvarea problemelor si pe termen lung.
spacer Crearea unui parc industrial e unul din punctele principale ale programului PD-L si a agendei mele personale ca primar al Onestiului dupa 1 iunie. Preocupându-ma de paltforma industriala vom putea da statornicie existentei noastre la Onesti.

A consemnat Dana Lungu - Onesti Expres - 24 aprilie 2008

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

I N T E R V I U


“Sunt un iubitor si cunoscator al locurilor crestine din Tara Sfânta”

spacer Tinând cont de faptul ca ortodocsii de pretutindeni sarbatoresc zilele acestea un eveniment cu totul deosebit pentru crestini, candidatul la functia de primar al Onestiului, din partea Partidului Democrat Liberal, Valerian Vreme, ni s-a confesat in ceea ce priveste importanta sarbatorilor pascale pentru familia sa.

spacer Reporter: Traversam o saptamâna de mare incarcatura spirituala si care pentru fiecare are o conotatie speciala. Ce inseamna pentru dumneavoastra Saptamâna Patimilor?
Valerian Vreme: La momentul in care stam de vorba, in urma cu doua mii de ani, in Cetatea Ierusalimului se pregatea complotul impotriva lui Isus. Aceste evenimente au generat intemeierea poate a celei mai frumoase imparatii, o imparatie cu multe secrete, pe care de când ne nastem incercam sa le deslusim. Dumnezeu-Omul stia ce-l asteapta pentru mântuirea noastra. Incepând de atunci pentru noi, crestinii, fiecare clipa are o insemnatate speciala si diferita.
spacer Rep. : Si atunci pelerinajul in sine la locurile sfinte schimba viata unui bun credincios ?
spacer V.V. : Cu doua luni in urma, eu si sotia mea am fost impreuna cu un grup de pelerini condusi de preotul protopop Constantin Alupei si am reconstituit, pâna in cele mai mici detalii, cele 14 statii ale supliciului si patimirii Domnului pe Drumul Crucii. Pentru mine acest drum a reprezentat si un profund rechizitoriu cu mine insumi, in care am fost cuprins de cutremuratoare sentimente si am meditat intens la intreaga noastra existenta dupa Isus in aceasta imparatie. Punctul culminant, un punct in care lacrimile iti pornesc din ochi, fara un motiv anume, a fost la Complexul Mormântului Sfânt in care se afla Stânca Golgotei, Piatra Ungerii si Mormântul Sfânt.
spacer Rep. : Sunteti la prima vizita in Tara Sfânta ?
spacer V.V. : Sunt un iubitor si bun cunoscator al locurilor crestine din Tara Sfânta, aceasta fiind a doua vizita. Prima vizita am facut-o acum trei ani si spre norocul meu ghidul de atunci a fost un doctor in istoria religiilor, originar din Israel. In acea calatorie am aflat foarte multe informatii. A doua calatorie a fost una pentru sufletul meu mai ales ca am avut in preajma un grup de preoti din Onesti, oameni deosebiti cu care am avut o comunicare aparte.
spacer Rep.: Cu ce sentimente v-ati intors din Israel?
spacer V.V. : M-am intors dintr-o tara unde vezi constructii crestine, biserici, mânastiri ce dainuiesc de secole si care constituie un patrimoniu de nepretuit al acelor locuri si noi, in Onesti trebuie sa finalizam constructiile ce ne definesc ca oras crestin, lacasuri de cult cu care ne vom mândri si care vor deveni embleme ale comunitatii noastre. Din pacate, nu pot sa nu remarc faptul ca alaturi de catedrala ortodoxa, una din cele mai impozante si frumoase din România ca proiect trebuia asezata si Primaria, in acelasi stil arhitectural, cu arcuri blânde asa cum este sufletul nostru. As recomanda tuturor onestenilor sa nu ezite in vizitarea Tarii Sfinte. Trairile spirituale pe care ti le ofera Israelul nu le gasesti in alte locatii turistice si practic istoria crestinismului a fost scrisa acolo.
spacer Rep. : Ce le doriti onestenilor in pragul sarbatorii Invierii Domnului?
spacer V.V.: In primul rând sa petrecem in piosenie urmatoarele zile si sa primim vestea Invierii cu sufletul deschis, dupa care sa ne primim copiii, finii si pe toti cei dragi cu bucurie in casele noastre.
spacer Rep.: Si acum o ultima intrebare, unde va petreceti noaptea Sfânta a Invierii Domnului Isus?
spacer V.V.: In fiecare an, lumina Sfânta a Invierii o primesc la Biserica “Sfintii Imparati Constantin si Elena”, unde sunt si membru al Consiliului Parohial.

(Dana Lungu - Onesti Expres, 24 aprilie 2008)


SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

Vreme din nou la OTV


spacer Sâmbătă, 10 mai 2008, Valerian Vreme, canditatul Partidului Democrat – Liberal la fotoliul de primar al municipiului Onesti, va fi invitat la OTV. Astfel, în cadrul emisiuni intitulată "Star Musik", difuzată cu începere de la ora 8 si realizată de Eugen Ungureanu, Vreme va răspunde întrbărilor legate de viitorul tinerilor talentati din municipiul Onesti, un oras cu o bogată traditie muzicală.
spacer Împreună cu Vreme, în studioul OTV se va afla si Dragos Arcip, liderul unui grup de tineri din Onesti, animat de dragostea pentru muzică rock. Canditatul PD-L a dorit ca Dragos Arcip să-l însotească, deoarece clubul muzical pe care acesta îl conducea a fost desfiintat abuziv de actualul primar onestean. Întrucât proiectul electoral propus de Vreme si echipa PD-L contine printre altele si conceptual intitulat "diversitate culturală", canditatul la fotoliul de primar al municipiului de pe Trotus a dorit ca în emisiune să fie present un sustinator al acestui concept.

Sursa: Monitorul de Bacău , 9 Mai 2008

SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

Vreme s-a văzut cu Stolojan


spacerInvitat de către democrat-liberalii vrânceni, Valerian Vreme, candidatul PD-L la fotoliu de primar al municipiului Onesti, a fost prezent sâmbătă la Focsani, la lansarea candidatilor în cursa electorală din iunie 2008. Pret de câteva minute Vreme s-a întretinut cu vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan, care a tinut să-l felicite pentru decizia de a candida la Onesti, de a reprezenta împreună cu o echipă bine aleasă democrat-liberalii si care propun românilor o Cartă a Administratiei locale – baza de lucru a alesilor PD-L. Deplasarea la Focsani a mai însemnat pentru Vreme si un real schimb de idei cu Gheorghe Flutur, candidatul PD-L la sefia judetului Suceava. “Am onorat invitatia colegilor de la Focsani, profitând de acest lucru, pe care l-am considerat un schimb de idei binevenit. Municipiul Focsani este din păcate rosu, cum de altfel este considerat si Onestiul, oras pentru care ne propunem o schimbare de conducere, bazată pe o echipă profesionistă, deschisă si apropiată de oameni. Specializarea în administratie publică, precum si experienta dobândită în cei 4 ani cât am îndeplit functia de consilier judetean în legislatibul băcăuan, îmi va oferi sansa, ca împreună cu echipa mea, să pot demonstra ceea ce am aprofundat în materie de management public. Am fost asigurat de către Theodor Stolojan de tot sprijinul în cazul în care echipa PD-L va prelua conducerea administratiei publice onestene. Deasemenea, pot afirma că optimismul si încrederea cu care echipa de la Onesti a intrat în competitia electorală se datorează succesului înregistrat de Traian Băsescu si Theodor Stolojan, a dorintei lucrului bine făcut si în folosul cetăteanului”, a precizat Valerian Vreme, candidat la sefia executivului onestean.

Monitorul de Bacău - 2008

SUNT PREGĂTIT SĂ-MI FAC DATORIA !

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 13-Apr-2024 13:43

IGSU

VALERIAN VREME
www.vremevalerian.ro
- candidat pentru functia de primar al mun. Onesti -

spacer BIOGRAFIE

Flash Electoral


spacer Valerian Vreme, candidatul PD-L la fotoliul de primar al municipiului Onesti, însotit de Gheorghe Ene, Gelu Panfil si Stefan Martin, candidati la functia de consilieri locali, precum si de o un grup de peste 60 de tineri democrat-liberali au vizitat sâmbătă oborul municipal. Vreme a reusit să stea de vorbă cu o serie de cetăteni, dar si să identifice câteva din problemele cu care se confruntă acestia. Si tot sâmbătă, candidatul la fotoliul de primar al municipiului de pe Trotus s-a întâlnit cu un grup de tineri simpatizanti la clubul Zeno din localitate. Ziua de duminică l-a surprins pe Valerian Vreme la trenul de sport de la liceul de arte si meserii din Onesti, unde a asistat la meciul de fotbal amical sustinut de o echipă din cartierul Slobozia. Ineditul acestei partidei de fotbal a constat în faptul că, balonul din teren a fost cumpărat de familia Vreme tocmai de la Barcelona.

spacer Stelian Bodron, candidatul democrat-liberal la functia de primar al comunei Târgu Trotus si-a lansat duminică, 11 mai, echipa PD-L înscrisă în cursa electorală din 1 iunie 2008. Astfel, în cadrul unui spectacol sustinut pe terenul scolii generale din localitate si care a fost plin la refuz de săteni, au evoluat o serie de artisti consacrati ai zonei, printre care si Maria Salaru. La festivitatea de lansare a achipei PD.L au fost prezenti senatorul Cristian Cucuianu, candidatul la functia de consilier judetean PD-L, Nicu Sapcă, precum si Valerian Vreme, pretendent la fotoliul de primar al municipiului Onesti, cât si un grup de democrat-liberali din Târgu Ocna.

spacer Nicolae Plescovită, candidatul PD-L la functia de primar al comunei Mănăstirea Casin, si-a prezentat sâmbătă, 10 mai echipa si oferta electorală. Astfel, în cadrul unei festivităti desfăsurate la Căminul Cultural din localitate si la care au participat invitati din conducerea judeteană a Partidului Democrat Liberal, Plescovită le-a făcut cunoscută sătenilor intentia sa si a echipei sale de a intra în cursa electorală de la 1 iunie 2008. Candidatul PD-L la fotoliul de primar al comunei Mănăstirea Casin a încercat să-I convingă pe consătenii săi de necesitatea unei schimpări la nivelul administratiei locale.

 

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube