Alegeri Locale Oneşti 2016


Constantin Lazăr - PNL

Urmăriţi-ne pe Constantin Lazăr şi P.N.L. Oneşti

Website de campanie: www.OnesteniiConteaza.ro


Preuare post de pe Facebook - pagina personala Constantin Lazar,
la solicitarea PNL - mandatar financiar 21160042

Manifest pentru un VIITOR SIGUR

spacer Dragii mei oameni de bine,
spacer Pentru prima oara avem de ales!
spacer Pentru prima oara, pentru noi, onestenii, nu va mai fi Duminica Orbului.
spacer Acum, cu câteva ore înainte de decizia care ar putea sa ne schimbe viitorul, îmi permit sa nu va vorbesc în nume propriu, va vorbesc în numele echipei cu care voi fi în masura sa reconstruiesc Onestiul, va vorbesc în numele tuturor onestenilor care mi s-au alaturat în ultimele luni, va vorbesc în numele oamenilor care cred în mine si, implicit, în sansa lor.
spacer Voua, celor care înca nu v-ati hotarât; voua, celor care sunteti derutati; voua, celor care nu mai aveti nicio speranta; voua, celor care ati fost mintiti, furati, înselati; voua, celor care, la fel ca mine, nu fugiti de greutati, ci le înfruntati; voua, celor care înca aveti o alta optiune, va spun sa îndrazniti sa credeti în viitorul vostru, nu în VISE, MINCIUNI, DEZAMAGIRI. Aici. În Onesti.
spacer Credeti într-un viitor sigur!
spacer Nu as fi îndraznit sa intru în batalia aceasta electorala, daca nu as fi crezut în sansa Onestiului, în dreptul onesteanului de a avea, dupa atâtia ani de minciuni, hotii si dezamagiri, ceea ce merita – siguranta, demnitate, viitor.
spacer Nu as fi intrat în batalia aceasta, daca nu as fi avut siguranta ca pot schimba fundamental modul în care va arata viitorul vostru, oameni buni.
spacer Nu am facut politica, nu sunt politician si nici nu vreau sa devin politician.
spacer Din cauza lor traiti astazi asa cum traiti. Sa nu va mai permiteti sa aveti dezamagiri!
spacer Proiectul meu administrativ pentru Onesti este unul sigur, nu e o poveste cu promisiuni – e un program SCRIS în care am spus cine sunt, care îmi este echipa, care ne sunt proiectele si care sunt, concret, sursele de finantare pe care ne bazam. E o întelegere între noi, onestenii, un plan care ne va schimba hotarâtor viata.
spacer Va provoc sa va ridicati!
spacer Visati si sperati, pentru ca vremurile bune vin!
spacer Pentru viitorul vostru, al parintilor, al copiilor vostri, al celor pe care nu vreti sa îi mai parasiti pentru a avea o pâine, votati pentru un viitor sigur!
spacer Votati Constantin Lazar si votati-mi echipa, dati-ne sansa sa ne putem duce la capat proiectele fara opozitia si piedicile celor care au tinut Onestiul pe loc!
spacer Cred in puterea vostra, credeti si voi in puterea mea!
spacer Asa sa ne ajute Dumnezeu!
spacer Constantin Lazar

spacer spacer PUBLICAT LA COMANDA PNL, CUI 21160042

Mihai DUMITRU, director Chimcomplex: „Proiectele mele sunt proiectele echipei Constantin Lazăr. Prioritatea: locurile de muncă”

spacer #Unul dintre cei care cunosc poate cel mai bine Oneștiul, bolile de care suferă, cauzele și, mai cu seamă, leacul care l-ar putea vindeca, un om careînțelege mecanismele unei administrații sănătoase, în măsură să le asigure oneștenilor un viitor sigur, Mihai DUMITRU s-a săturat să stea pe margine.
spacer # Mihai DUMITRU, inginer, director de producție al Chimcomplex, cel mai mare angajator privat din Onești, a ales, cumpătat, singura soluție în măsură să producă schimbarea în bine pentru municipiu și, implicit, pentru oneșteni – Constantin LAZĂR – candidatul PNL la Primărie.
spacer Cum caracterizați Oneștiul?
spacer Mihai DUMITRU: Oneștiul a luat ființă datorită construcției Platformei industriale, care a fost una dintre cele mai mari din țară, dar în ultimii zece ani, din cauza situațiilor apărute în piață, Platforma a fost nevoită să-și reducă activitatea. Sunt inginer chimist și lucrez de 18 ani în Chimcomplex S.A. Am parcurs toate treptele unei cariere, de la șef de formație, șef instalație, tehnolog și șef de secție. Orașul a avut o forță de muncă foarte bine pregătită profesional, plecând de la operatori chimiști, AMC-iști, lăcătuși mecanici, electricieni care, odată cu închiderea Platformei, au fost nevoiți să migreze pentru a-și găsi un loc de muncă. O parte din ei și-au găsit de lucru în străinătate, o  parte din ei au plecat în orașe mai mari, unde au găsit un loc de muncă. Unii dintre ei au rămas aici și au încercat să profite de orice oportunitate pe la firmele mai mici, care s-au deschis în zona Oneștiului.
spacer Și cum îl caracterizați acum, cum îl simțiți?
spacer Mihai DUMITRU: Un oraș care are nevoie de locuri de muncă, de foarte multe locuri de muncă. Părerea mea este că ținta primordială a unei administrații locale este să creeze locuri de muncă, pentru că astfel ar putea fi încurajat consumul, care are ca rezultat creșterea calității vieții cetățenilor. Atât timp cât are un loc de muncă și un venit sigur, oneșteanul își poate permite un anumit nivel de trai. Bineînțeles, ca administrație locală nu poți decât să te implici în crearea locurilor de muncă, să faci un parteneriat public-privat, prin atragere de fonduri europene. În același timp, consider că pot fi acordate și unele facilități fiscale, parțial sau total, pentru societățile existente pe teritoriul Oneștiului sau pentru cei care vor sa investească aici.
spacer Cum vi se par taxele?
spacer Mihai DUMITRU: Mari, mai ales dacă ne raportăm la puterea de cumpărare a cetățeanului din Onești. De exemplu, taxele sunt mai mari decât în Bacău. Eu văd Primăria din perspectiva managerului: încasează bani pe care îi cheltuie. Dacă nu are de unde să încaseze, e clar că nu are ce să cheltuie. Întreprinzătorii locali, pe perioada crizei și după criză, au avut teamă să investească, să se extindă. Au rămas în așteptare, ca să vadă cum oscilează piața. Dar, în momentul în care administrația ar putea să vină în ajutorul lor, ar putea stimula direct crearea de locuri de muncă.
spacer Credeți că ar reacționa societățile din Onești la stimulente de acest fel din partea Primăriei, în așa fel încât să aloce resurse pentru investiții, care să ducă la crearea de noi locuri de muncă?
spacer Mihai DUMITRU: Da, fără discuție, Fără urmă de îndoială. Ar putea să se extindă. Există acest exemplu al fondurilor europene. Ți se alocă niște fonduri dacă creezi locuri de muncă, pentru care ești monitorizat trei sau cinci ani. Nu poți să faci nicio inginerie financiară și nici nu trebuie să pleci de la premiza asta. Eu cred că generațiile care vin după noi vor realiza, la un moment dat, că trebuie să facem ca la carte tot ce facem în țara asta. Nu mai „merge și-așa”. 
spacer „În 2012 oamenii au vrut să schimbe ceva și nu au reușit”
spacer Cum vi se pare că au gândit oneștenii până acum la momente din astea, alegeri?
spacer Mihai DUMITRU: Au mers la vot în număr restrâns, nu am exact datele statistice, iar la ultimele alegeri locale au ieșit în număr mai mare, fiindcă au vrut să schimbe ceva.
spacer Și le-a ieșit?
spacer Mihai DUMITRU: Nu, nu. Iar asta e una din cauzele care generează starea de acum, fiindcă au ieșit, au vrut să schimbe ceva și nu au reușit. Noi încercăm acum să ne adaptăm fiecărei persoane, în campania pe care o facem. Și în întâlnirile pe care le avem pe stradă, încercăm să ne facem înțeleși și de către cei care se exprimă și de către cei care nu se exprimă. Mă așteptam foarte mult ca oamenii să întrebe: „Luați fonduri europene, ce faceți cu ele?” Oamenii, lipsiți de fonduri europene în acești ani, nici nu își dau seama de importanța acestora. Intenționăm, împreună cu echipa domnului Constantin Lazăr, să facem publice toate aceste fonduri europene. Nu vrem să tăiem panglici, ci să le explicăm oamenilor: „asta am făcut!”
spacer Cum ați simțit dezindustrializarea? 
spacer Orice investiție trebuie gândită și analizată, după ce faci un studiu de fezabilitate, orice investiție trebuie făcută cu cap. Nu poți face o investiție doar ca să cheltui niște bani. Ea trebuie să aducă profit, să fie amortizată într-o anumită perioadă. Piața este cea care dictează în orice societate. Degeaba produc ceva, dacă nu am piață de desfacere. La un moment dat acumulez pe stoc. Mă tem că unii angajați nu au realizat ceea ce se întâmplă, pentru că la orice restructurare primeau niște salarii compensatorii. Unii gândeau „primesc 12 salarii compensatorii, mă gândesc 12 luni ce fac, am timp să găsesc o alternativă.” În cazul celor mai tineri, aceștia au ales să plece din oraș, căutând această alternativă. Ce să faci aici, să stai să mori de foame? Sunt generațiile care au acum 45 – 55 ani, care mai au de lucrat câțiva ani până să iasă la pensie, și trebuie să se agațe de orice. Aici intervine responsabilitatea noastră, să îi salvăm pe acești oameni, care sunt încă tineri, din punctul meu de vedere.
spacer Credeți că s-ar putea adapta la eventualitatea în care, printr-o minune, ar veni un investitor?
spacer Mihai DUMITRU: Nu o minune trebuie să aducă investitorii, ci administrația locală.
spacer Păi la cum s-a pus problema până acum…
spacer Mihai DUMITRU: Eu sunt realist, investitorii nu vin pur și simplu, pe investitori trebuie să-i atragi. Nici unul nu se trezește dimineață, pune mâna pe hartă și spune „Onești!”
spacer Nu există probleme care să nu aibă cel puțin o soluție
spacer Vă aduc aminte că, într-o ședință de Consiliu Local, în momentul în care s-a decis alocarea a 50.000 lei pentru finanțarea unor raliuri de la bugetul local, a unei curse, domnul Lemnaru a spus că, în urma acestei alocări și a acestui vot, în Onești vor veni nemții de la Continental. Mi se pare că s-a rostit și numele Mercedes. Ulterior, rezultatul a fost că domnul Gnatiuc, șeful PSD Onești, s-a pozat la raliu cu Victor Ponta, n-au venit nici Continental, nici Mercedes.
spacer Mihai DUMITRU: Vreau să fac o precizare. Am intrat în această luptă electorală pentru că am simțit nevoia de a face parte dintr-o echipă care încearcă și poate să schimbe ceva. Prefer să mă gândesc la ce avem noi de făcut. Nu există probleme care să nu aibă cel puțin o soluție. Eu îmi aloc aceastei campanii timpul meu liber. Am zis că vreau să muncesc în timpul meu liber, pentru a reuși, împreună cu echipa – singur nu poți face nimic, ci doar având alături o echipă competitivă, deschisă la comunicare. Problemele trebuie identificate, discutate soluțiile, apoi de găsit fondurile pentru soluția optimă. Dacă stăm noi doi acum, punem pe hârtie zece idei, trebuie să vedem care dintre ele pot avea finalitate.
spacer Am văzut că, în pliantele pe care le distribuiți, sursele de finanțare sunt precizate foarte clar, nu la modul general. Cum vedeți locurile de muncă în producție în Onești?
spacer Mihai DUMITRU: Menținerea locurilor de muncă e complicată, fiindcă depinde foarte mult de piață. Faci un produs, merge ok, se vinde, dar în momentul în care îți apare un concurent și tu nu ai posibilitatea să-ți reduci costul, astfel încât să intri în prețul de livrare pe piață…
spacer Capacitatea de adaptare.
spacer Mihai DUMITRU: Exact. Întotdeauna trebuie să existe flexibilitate, dar o flexibilitate pe care trebuie să o ai tot timpul preventiv. Dacă azi ți-e bine, trebuie să te gândești ce trebuie să faci mâine, ca să-ți fie la fel de bine. Dacă azi ți-e bine și nu faci nimic, mâine s-ar putea să nu-ți mai fie la fel de bine.
spacer Care din trăsăturile astea le-ați putea aplica și administrației locale? Capacitate de adaptare etc.
spacer Mihai DUMITRU: Nu prea multe. Până acum un an eram un cetățean normal, cu serviciu, în weekenduri făceam câte o ieșire… Declicul s-a produs când am văzut ceea ce se întâmplă în jur. Am văzut că sunt scări de bloc în care mai sunt două – trei apartamente locuite, restul sunt plecați. Am văzut că tinerii nu pot să se întoarcă. Marea majoritate spun că nici nu vor să audă să se întoarcă. Asta m-a determinat sa încerc sa schimb ceva.
spacer Ce credeți că înseamnă o administrație responsabilă față de menținerea, crearea de locuri de muncă?
spacer Mihai DUMITRU: Administrația trebuie să anticipeze ceea ce se poate întâmpla, exact ceea ce face și managementul într-o companie. Vine iarna, de câți oameni am nevoie pentru deszăpezire? De 100. Pot să fac acțiunea asta cu 50? Întotdeauna trebuie să analizăm costul. Trebuie analizată fiecare activitate. Toată lumea spune că apa este scumpă. Această apă are un cost, iar noi trebuie să umblăm la costuri, să vedem ce le generează, ca să putem lua măsuri; trebuie să punem în valoare personalul Primăriei, să nu-l irosim în inițiative inutile.
spacer Aveți proiecte punctuale pe care le doriți aplicate?
spacer Mihai DUMITRU: Sunt proiectele echipei Constantin Lazăr, pe care le-am inserat în pliante și le prezentăm. Dacă reușim să punem în aplicare proiectele astea, inclusiv așa vom crea locuri de muncă. Vor fi făcute cu firme care vor angaja oneșteni ca să le ducă la capăt, având în vedere sumele foarte mari pe care ni le propunem atrase. E foarte mult de muncă. Orice proiect va da de lucru și se va vedea și în condițiile de trai.
spacer „Vom face ceea ce am spus în campania asta”
spacer Înțeleg că v-ați propus un rol activ în administrație, să vă implicați.
spacer Mihai DUMITRU: Când am intrat într-o echipă, muncesc umăr la umăr în acea echipă, iar rezultatul e al acelei echipe, nu al meu sau al altuia. E păcat să nu încercăm. Eu sunt optimist că o să reușim.

spacer Mulți au fost surprinși să vă vadă ieșind în campanie.
spacer Mihai DUMITRU: Știu. Am vrut să văd oamenii, să-i ascult, să-i înțeleg. E și patriotism aici, eu singur am prea puține posibilități, dar împreună cu primarul, care sper că va fi domnul Constantin Lazăr, cu Consiliul Local, putem să construim proiecte în folosul orașului. Le-am spus și colegilor mei, va trebui să fim realiști și, indiferent de la cine vine proiectul, dacă e bun, să fim de acord cu el.
spacer Ați intrat în discuții pe stradă cu oneștenii. Ce vor?
spacer Mihai DUMITRU: Oamenii vor lucruri extrem de simple pentru o administrație. De exemplu, astăzi ne-au cerut parcări, un loc de joacă. Cred că trebuie insistat mai mult pe toate zonele orașului în ceea ce privește curățenia. Sunt situații în care oamenii au cerut un simplu coș de gunoi. Eu aș lua totul pas cu pas și, cu harta orașului în față, aș acoperi tot Oneștiul în câteva luni, de la probleme simple, ca densitatea coșurilor de gunoi. Oamenii se mai plâng de drumuri, de gropi…
spacer Cum vă explicați că Oneștiul nu are niciun proiect amplu, semnficativ, pe fonduri europene?
spacer Mihai DUMITRU: Nu cred că are rost să-mi consum energia pe ce a fost, pentru că acum oricum nu mai putem rezolva nimic. Asta a fost gândirea lor de până acum. Votându-ne pe noi, vor vedea ideile noastre. Sunt optimist și încrezător în echipa pe care o avem. Sunt convins că vom pune în practică și vom finaliza proiecte de referință, iar întâlnirile cu oamenii să le menținem și după ce vom fi aleși. Cu privire la campania electorală, eu o văd ca pe o competiție și nu sunt de acord să arunci cu noroi în stânga și în dreapta. Merg pe principiul de a ne prezenta pe noi și proiectele noastre.
spacer Care sunt atuurile acestei echipe, Lazăr – Dumitru și toți ceilalți?
spacer Mihai DUMITRU: Fiecare dintre noi am dat dovadă de profesionalism acolo unde ne desfășurăm activitatea. Toți am demonstrat că putem face ceva în domeniul nostru.
spacer Un mesaj pentru oneșteni?
spacer Mihai DUMITRU: Să iasă la vot, să ne voteze și să fie siguri că noi vom face ceea ce am spus în campania asta. 


Constantin LAZAR, un viitor sigur pentru ONESTI

www.Desteptarea.rospacer Într-o perioadă în care candidații propun diverse proiecte fanteziste, recurg la tot felul de „inginerii” electorale – promit că vor face în următorul mandat ceea ce nu au făcut în ultimii patru ani, că vor împărți sărăcia, în Onești, poate cel mai greu încercat oraș din județ, din cauza dezastrului administrativ, candidatul PNL la funcția de primar, Constantin LAZĂR, propune poate cel mai ambițios proiect, pentru a garanta un viitor sigur.
spacer Un om care, pe plan local, nu mai are nevoie de prezentare, fiind unul dintre puținii oneșteni care mai oferă locuri de muncă, subliniază că obiectivul său după alegerile locale este să creeze bunăstare și nu să împartă sărăcia, așa cum au făcut-o foștii primari ai Oneștiului.
spacer Își propune să aducă în Onești zeci de milioane de euro, nu să împartă același buget local subnutrit unor oneșteni sărăciți.

spacerOmul de afaceri Constantin Lazăr, candidatul PNL la Primăria Onești, susține că principala problemă a municipiului o reprezintă locurile de muncă.
spacer „Ăsta e mesajul meu principal: avem o singură șansă, în 5 iunie, un singur vot, prin care putem desemna pe altcineva decât cei care au fost până acum.
spacer Vreau în primul rând locuri de muncă, în al doilea rând acestea să fie bine plătite, iar pentru asta trebuie sprijinit și cel care creează locuri de muncă. Trebuie să aibă utilități de calitate, ca să nu plătească pierderile; trebuie să aibă taxe și impozite scăzute, ca să-și permită să investească, să facă față concurenței și să aibă resurse pentru a mări salariile.
spacer Taxele sunt mult prea mari pentru ceea ce vedem în oraș de pe urma lor.
spacer Din punctul meu de vedere, toți cei de până acum au întreținut sărăcia, au împărțit sărăcia.
spacer Eu vreau să creez bunăstare. Am un pliant în care spun ce fac, am un pliant în care spun și sursele de finanțare, sunt singurul care m-am pregătit la modul ăsta. Nici măcar o promisiune nu este fără acoperire”
, spune hotărât Lazăr.

spacer Proiecte pentru un viitor sigur

spacer Într-un oraș îngenuncheat de cei care au condus în ultimii ani destinele oneștenilor, Constantin Lazăr nu își permite să vină în fața oamenilor cu „lecția nefăcută”, cu promisiuni neacoperite, cu povești de adormit electoratul.
spacer Lazăr le prezintă oneștenilor proiectul său administrativ, unul pe cât de ambițios, pe atât de viabil.
spacer Spre exemplu, fiecare obiectiv este însoțit de sursele de finanțare.
spacer „Toată lumea vorbește de fonduri europene, dar puțini sunt cei care știu ce înseamnă. Eu am creat locuri de muncă în producție cu fonduri europene, știu ce înseamnă, tocmai am ridicat o hală pentru producție, aici, în Onești.
spacer Inclusiv locuri de muncă directe putem crea cu fonduri europene, și aici mă refer, de exemplu, la spațiile unde erau serele. Consider că locurile de muncă și bunăstarea se obțin prin investiții în producție și în dezvoltare, prin viziune și angajament, nu prin împărțirea plaselor cu făină și ulei. Știm ce vrem să facem, avem cu cine și avem cu ce.
spacer Oneștenii nu mai pot fi amăgiți. Vreau să le ofer un viitor sigur.
spacer Consider că repararea străzilor, astuparea gropilor, alocarea de fonduri pentru copii și tineret, alocarea fondurilor pentru învățământ, pentru Spitalul Municipal, sprijin pentru biserici, găsirea de soluții pentru un cimitir sau ajutorarea celor mai nevoiași sunt obiective firești, care intră în fișa postului unui primar.
spacer Nu promit ceva ce intră în fișa postului, e ca și cum aș promite că mă duc la serviciu”
, subliniază candidatul PNL.

spacer „Onești, hub industrial”

spacer Un alt proiect ambițios cu care Constantin Lazăr se prezintă în fața oneștenilor este dezvoltarea conceptului de „Onești, hub industrial”, având în vedere tradiția și poziționarea geografică a orașului.
spacer Candidatul PNL propune o serie de proiecte în parteneriat public – privat pentru transformarea zonei industriale într-o zonă cu facilități care să păstreze locurile de muncă existente și să atragă investitorii; identificarea și viabilizarea unor terenuri pretabile pentru a fi platforme logistice, în așa fel încât să fie pregătite pentru investitori.
spacer „Crearea unor zone libere pentru investiții, în parteneriat cu entitățile din „zona periurbană”, dezvoltarea acestora cu ajutorul fondurilor europene și / sau viabilizarea acestora, pentru investitori (acces rapid la infrastructura feroviară, rutieră și aeriană), realizarea punctuală a investițiilor publice solicitate de marii angajatori, pentru păstrarea locurilor de muncă în Onești, alocarea punctuală a unei sume fixe anuale pentru susținerea start-up-urilor în producție, pe baza unor proiecte a căror evaluare va fi realizată de oameni de afaceri reprezentativi pentru comunitate, sunt doar câteva obiective concrete cu care doresc să schimb Oneștiul”, mai spune Lazăr.

spacer Modernizarea infrastructurii

spacer Modernizarea căilor de acces către zonele industriale, către viitoarea autostradă Brașov – Bacău și către stația CFR, reprezintă un capitol distinct din proiectul administrativ ce ar urma să schimbe radical viața oneștenilor.
spacer Candidatul PNL spune că obiectivul tuturor societăților comerciale, spre exemplu platforma petrochimică, este să-și transporte cât mai rapid produsele către beneficiari, cu costuri cât mai reduse, măsură prin care ar urma să rămână mai mulți bani pentru investiții, pentru modernizarea întreprinderilor, pentru salarii.
spacer „Consider că Primăria are datoria să acționeze în două direcții: să vină în întâmpinarea celor care creează locuri de muncă în Onești și să vină în întâmpinarea investițiilor anunțate ale statului.
spacer Oneștiul nu trebuie să aștepte autostrada, Oneștiul trebuie să fie pregătit deja pentru ea.
spacer Acest obiectiv, coroborat cu investițiile în modernizarea infrastructurii de utilități în zona industrială, prin proiecte punctuale, va crește atractivitatea orașului pentru investitori”
, susține Lazăr.

spacer Parteneriate între Onești și toate primăriile din zona metropolitană a Oneștiului.

spacer Oneștiul nu poate trăi izolat de comunele din jur, fie că vorbim de cele mai îndepărtate, ca Urechești, fie că vorbim de cele din vecinătate: Gura Văii, Cașin, Buciumi și așa mai departe, susține Constantin LAZĂR.
spacer Dezvoltarea unei piețe agricole zonale, sprijinirea producătorilor de pe Valea Trotușului pentru creșterea valorii adăugate a produselor (prin depozitare, procesare etc.), îmbunătățirea infrastructurii de acces în toată zona metropolitană a Oneștiului sunt câteva din temele avute în vedere de către candidatul PNL.
spacer Oneștenii trebuie să consume în primul rând produsele locale, cât mai sănătoase, iar autoritățile locale au datoria de a-i sprijini pe toți cei care lucrează în producție sau vor să-și creeze mici întreprinderi de prelucrare.
spacer „Consider că Primăria Onești nu este în concurență cu primăriile din jur pentru absorbția de fonduri europene, ci în parteneriat. Putem face mai multe în echipă decât dacă suntem interesați fiecare doar de curtea noastră.
spacer De multe ori, din cauza orgoliilor, s-au pierdut bani, fără a se avea în vedere că pe locuitori nu-i interesează orgoliile unui primar sau ale altuia, ci condițiile de trai”
, este de părere LAZĂR.

spacer Nu mai avem ce sărăcie împărți!

spacer Constantin Lazăr:
spacer „Mizez pe voturile tuturor, indiferent de partid ori dacă sunt sau nu membri. Vreau voturile tuturor oneștenilor care vor bunăstare, pentru că m-am săturat ca Primăria să împartă sărăcia. Nu mai avem ce sărăcie împărți”.

spacer Cea mai bună echipă Constantin Lazăr:

spacer „Avem cea mai bună echipă, asta o spune toată lumea.
spacer Îl avem pe domnul director de producție Mihai Dumitru, de la Chimcomplex, un om ale cărui idei vor ajuta, dacă le aplicăm în administrație, vor ajuta și fabrica asta să o ducă mai bine. Un om care conduce sute de salariați și răspunde pentru peste 500 locuri de muncă.
spacer Avem medici excepționali în echipa noastră: domnul dr. Sârghiuță, șeful secției de Cardiologie de la Spital, dl dr. Grădinar, șeful secției Terapie Intensivă, oameni care știu ce e nevoie ca să avem mai puțină suferință și să avem condiții și calitate a actului medical pentru fiecare oneștean.
spacer Avem oameni care au arătat că se dedică administrației locale, Elena Pașcu Apăvăloaie, Gheorghe Ene, Ciprian Zarzu, dar și multe nume noi, specialiști în finanțe, în IT, în domeniul juridic, oameni care au condus întreprinderi recunoscute, doamne și tineri”.

spacer Echipa Lazăr pentru Consiliul Local Onești, o echipă de specialiști:

spacer Principalele direcții ale proiectului administrativ susținut de Constantin Lazăr:

spacer Mai puțini bani la întreținere.
spacer Apa, prioritatea zero.
spacer 1. Susținerea investițiilor pentru schimbarea integrală a conductei de aducțiune de la Valea Uzului, pentru eliminarea avariilor pe tronsonul vechi
spacer 2. Identificarea și realizarea de investiții pentru o a doua sursă de apă, care să crească independența Oneștiului față de aducțiunea principală de la Valea Uzului
spacer 3. Investiții în asigurarea unor rezerve de apă pe perioadă mai îndelungată și înlocuirea prioritară a rețelelor cu pierderi mai mari, în așa fel încât eventualele avarii să fie resimțite mai puțin sau deloc
spacer 4. Investiții în infrastructura de instalații a blocurilor de locuințe, acolo unde locatarii sunt de acord, pentru înlocuirea conductelor cu pierderi
spacer 5. Creșterea confortului în blocurile de locuințe, prin realizarea de șarpante uniform urbanistic, anveloparea acestora cu soluții superioare (vată minerală, acolo unde locatarii sunt de acord), reabilitarea subsolurilor
spacer 6. Creșterea eficienței energetice a tuturor clădirilor publice aflate în responsabilitatea Primăriei (șarpante, anvelopare cu soluții superioare, subsoluri)

spacer Siguranța cetățeanului

spacer 1. Înființarea Poliției Locale
spacer 2. Crearea unui dispecerat funcțional și implementarea unui sistem mobil de monitorizare video a străzilor
spacer 3. Reacție rapidă la orice situație (infracțiune, contravenție, câini comunitari, oameni ai străzii, accident, vandalizare a spațiului public, nerespectarea normelor de conviețuire în comunitate etc.)

spacer Nici măcar un oneștean lăsat deoparte

spacer Rezolvarea tuturor cazurilor sociale, direct de către Primărie sau prin parteneriate cu entități care se pot implica (ONG, Biserică etc.) reacție rapidă față de orice situație identificată (oameni ai străzii, familii cu probleme, abuz etc.) stimularea reușitei celor care reușesc reinserția socială și pe o perioadă de timp agreată de comun acord: renunțarea la consumul abuziv de alcool, angajarea persoanelor sprijinite etc.

spacer Petrecerea timpului liber

spacer Obiectiv: facilități de petrecere a timpului liber accesibile oricărui oneștean Mijloace:
spacer - studiu de fezabilitate pentru reamenajarea zonei Belci ca principală zonă de agrement pentru Valea Trotușului
spacer - modernizarea tuturor terenurilor în aer liber ale școlilor pentru cei care doresc să facă sport și pentru a se feri practicanții, copii și adulți, de accidentări, şi deschiderea acestora pentru doritori
spacer sistem self service: 200 biciclete, 15 stații.

spacer Urbanism

spacer A. Marile proiecte de infrastructură
spacer Mijloace:
spacer - Bd. Oituz pietonal (crearea unor facilități de parcare, în condițiile scăderii traficului ca urmare a realizării viitoarei autostrăzi Bacău – Brașov)
spacer - Consolidarea tuturor podurilor peste Trotuș și transformarea lor în elemente estetice de referință
spacer - Parcări subterane și zone verzi la suprafață: program ancoră (parcări pilot de la A 30 locuri în zonele aglomerate dintre blocuri)
spacer - Transferarea în subteran a tuturor cablurilor și trecerea către un iluminat public pe soluții eco
spacer - Reconfigurarea ansamblului Pieței, pentru a deveni un pol de urbanism (funcțional, estetic) / arhitectură și transformarea Pieței într-un mall de prezentare a produselor locale
spacer B. Pentru fiecare oneștean
spacer Obiectiv:
spacer - Transformarea fiecărei zone, indiferent de apropierea sau depărtarea de zona centrală, într-un spațiu atractiv
spacer Mijloace: dezvoltarea, pe baza unor concursuri de idei, a unor oaze de urbanism în cartiere, pe baza unor proiecte care să îmbine elementul funcțional (acces, parcări, trafic, pietoni, spații de joacă) cu elementul estetic (peisagistică)
spacer Undă verde pentru evitarea timpilor de stat la semafoare, sistem sincronizat de semaforizare, inclusiv verde intermitent pentru virarea la dreapta Satul Catolic, Slobozia, Borzești, TCR: maxim trei ani până la introducerea utilităților (apă, canalizare, asfalt pe TOATE străzile și pentru TOATE casele)

spacer Să ne hrănim sănătos cu produse locale

spacer Să ne hrănim cu produsele noastre locale este un alt scop al proiectului administrativ al lui Constantin LAZĂR, prin identificarea și punerea la dispoziție a spațiului public disponibil, în weekend, pentru producătorii de pe Valea Trotușului și Valea Muntelui, în toate cartierele.
spacer „Consider că un program de piețe volante, în cartiere, în care săptămânal să fie oferite oneștenilor produse ale agricultorilor din zonă, va aduce pe masă produse mai sănătoase, mai aproape de casă: de la legume și fructe până la produse lactate și produse din carne”, mai spune candidatul PNL la Primăria Onești.

spacer Proiect distinct pentru școli

spacer Un capitol distinct în proiectul administrativ promovat de Constantin LAZĂR îl reprezintă reabilitarea și dotarea instituțiilor de învățământ cu profil tehnic din Onești cu echipamente moderne, pentru ca elevii să fie familiarizați cu mijloacele de producție utilizate în industria avansată.
spacer Creșterea șanselor de angajare după absolvirea unei instituții de învățământ trebuie să fie un obiectiv prioritar, susține candidatul PNL la Primăria Onești.
spacer Constantin LAZĂR:
spacer „Consider că învățământul trebuie evaluat și după numărul celor angajați în profilul absolvit. Pentru a oferi șanse suplimentare de angajare elevilor din profilul tehnic și pentru a oferi un viitor industriei Oneștiului, este important să investim în dotări moderne, care să-i familiarizeze pe tineri cu echipamentele utilizate în industria europeană. Nu le putem pretinde tinerilor să se angajeze, dacă aceștia își fac ucenicia pe echipamente și utilaje învechite, neadaptate la actualele solicitări ale angajatorilor.
spacer Cred că aceste dotări, ce pot fi realizate inclusiv cu fonduri europene, am această confirmare, vor contribui la creșterea șanselor de a veni noi investitori în Onești, care vor găsi forță de muncă în curs de calificare.
spacer Îmi doresc ca acest proiect să fie susținut de întregul Consiliu Local, dar și de către managerii întreprinderilor oneștene. Pentru viitorul acestui oraș, trebuie să avem grijă de resursele umane, fiind de datoria noastră să nu abandonăm niciun tânăr.”

spacer Articol preluat din Deşteptarea şi publicat la comanda P.N.L. cod mandatar financiar 21160042


Constantin Lazăr, faţă în faţă cu oneştenii

spacer Inca inainte de a incepe campania electorala, Constantin Lazar, candidatul PNL pentru functia de primar al municipiului Onesti, si-a prezentat modul in care va aborda aceasta perioada: dialog direct cu onestenii, fara a raspunde la atacurile adversarilor.
spacer Constantin Lazar:
spacer “Imi voi aloca timpul exclusiv pentru a ma intalni si pentru a dialoga cu oamenii.
spacer Opinia directa a onestenilor, fata in fata, e mai importanta pentru mine decat ceea ce spun politicienii.
spacer Nu voi raspunde atacurilor, m-as cobori la un nivel care nu ma caracterizeaza.
spacer Ma voi intalni cu mii de onesteni si vorbesc la telefon, la numarul pe care il stiti, 0747.152.900, cu cei cu care nu reusesc sa ma vad.
spacer Vreau sa va spun ca unele reactii ale onestenilor sunt incredibile.
spacer M-au sunat ingineri plecati la sute de kilometri, care au lucrat pe Platforma petrochimica si care mi-au transmis ca vin acasa pe 6 iunie ca sa ma voteze, sperand ca, prin proiectele mele, sa ii determin sa se intoarca in Onesti, atat ei cat si familiile lor.
spacer Cand ai parte de astfel de mesaje si de credinta in Dumnezeu, credeti-ma, victoria e aproape!”.

spacer Comandat si realizat de PNL cod mandatar financiar 21160042


Constantin Lazar - proiecte vizionare pentru Onesti

spacer Ceea ce este evident din programul electoral al candidatului PNL pentru functia de primar al municipiului Onesti, Constantin Lazar, este ca acesta vrea dezvoltarea Onestiului prin proiecte de exceptie, de valoare mare, in toate domeniile: de la creare de locuri de munca in productie pana la investitii in infrastructura, de la investitii pentru scaderea facturilor la intretinere pana la facilitati pentru petrecerea timpului liber.
spacer Constantin Lazar: „Mi s-ar parea jignitor sa promit ca astupam gropile, ca intretinem spatiul verde, ca facem curatenie in oras, ca vom aloca fonduri pentru invatamant sau ca nu vom lasa bisericile sa se degradeze.
spacer Toate acestea sunt lucruri firesti, tin de fisa postului.
spacer Daca as promite asta, este ca si cum as promite ca ma duc la serviciu.
spacer Eu nu vreau sa ramanem la acest nivel, altfel nu candidam. Vreau dezvoltare si locuri de munca.
spacer Vreau sa-i aducem acasa pe cei care au plecat in strainatate, iar pentru asta trebuie sa le aratam ca acasa nu ii asteapta aceeasi saracie.
spacer Vreau sa cream bunastare, nu sa tot impartim saracia”.

spacer Candidatul PNL prezinta sursele de finantare pentru proiectele sale Un demers unic pe plan local: un candidat la functia de primar prezinta si sursele de finantare pentru proiectele pe care le propune, in materialele de prezentare a candidaturii sale care au ajuns deja la mii de onesteni.
spacer Constantin Lazar: „Ati vazut multi candidati care, fara a cunoaste subiectul, cand sunt intrebati despre sursele de finantare pentru proiecte, spun <fonduri europene>.
spacer Asta este o fantezie.
spacer Fondurile europene nu se dau oricui, pentru orice si in orice conditii.
spacer Stiu asta pentru ca am atras fonduri europene in productie.
spacer Venim in fata onestenilor cu un program electoral in care spunem clar: cu banii astia facem locuri de munca, cu banii astia investim in infrastructura, cu banii astia facem zone de agrement, cu banii astia scadem facturile la intretinere.
spacer E un document lucrat de specialisti, s-au consultat mii de pagini pentru a se extrage ceea ce putem face pentru Onesti.
spacer E vorba de zeci de milioane de euro care s-ar putea vedea in municipiu pentru ca, repet, onesteanul trebuie sa simta in buzunarul propriu ca se face administratie pentru el.
spacer Vreau sa cream bunastare, iar asta nu reiese din hartii si povesti ci din nivelul de trai al fiecaruia.
spacer Comandat si realizat de PNL cod mandatar financiar 21160042

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 02-Mar-2024 6:17

IGSU

Important !

spacer Toate materialele electorale din această pagină sunt oferite de PNL şi publicate la solicitarea PNL conform
contract nr. 448/14.05.2016 pentru care s-a emis factura nr. 682 / 14.05.2016, mandatar financiar 21160042, în deplin acord cu legislaţia în vigoare.

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube