NEGHINĂ VICTOR LAURENTIU
www.laurentiuneghina.ro
- candidat INDEPENDENT pentru functia de primar al mun. Onesti -

Biografie,

spacer M-am născut în anul 1976 în satul Căbesti, comuna Podul Turcului, jud. Bacău. La vârsta de 9 ani, într-un tragic accident, mi-am pierdut tatăl.
spacer Providenta a făcut ca, la mai putin de 1 an să decedeze si bunica din partea tatălui, unul din personajele de basm ale copilăriei mele.
spacer La insistentele bunicilor din partea mamei, ne-am mutat în Onesti. Aici, alături de mama, am pornit totul de la zero si am început o noua viată, nu usoară, într-un oras necunoscut de mine până atunci.
spacer În anul 1994 am absolvit liceul si tot atunci am înfiintat si prima societate comercială. Aveam 18 ani si o luam din nou de la început, intram intr-un "joc" dur, între oameni mari, o aventură care nu permitea greseli, deoarece giram mica mea afacere cu apartamentul în care locuiam.
spacer În anul 2000, la vârsta de 25 ani, m-am căsătorit si, în acelasi an, a venit pe lume si primul copil, un baietel. Acum eram o echipă si alături de familie totul a devenit mult mai usor. În anul 2003 s-a născut si cel de-al doilea copil, o fetită. În acel moment m-am simtit împlinit pe toate planurile.
spacer În prezent detin si administrez o firmă puternică "NEVILA" cu 50 de salariati si cu o cifră de afaceri de aprox. 4 milioane euro, anual.
spacer Am reusit alături de familie si ma rog lui Dumnezeu ca nimeni si nimic să nu mă despartă de cei dragi.

Dragi prieteni Onesteni,

spacer Peste 5.000 dintre dumneavoastră mi-ati acordat primul vot de încredere prin avalansa de îndemnuri si semnături de sustinere, fapt ce m-a determinat să candidez ca independent la functia de primar al Municipiului Onesti.
spacer În opinia mea si a dumneavoastră, numai asa am sansa să slujesc doar onestenilor nefiind nevoit să mă înclin sau să fac compromisuri în favoarea anumitor formatiuni politice.
spacer Voi avea o bună colaborare cu toti membrii consiliului local, indiferent de coloratura politică, atât timp cât interesele lor vor fi problemele voastre si nu voi tolera sub nici o formă familisme politice.
spacer Sunt produsul vostru.
spacer Sunt vointa voastră.
spacer Si vă voi reprezenta si sluji cu demnitate.
spacer Am încredere în dumneavoastră si vă multumesc anticipat.

Cu deosebit respectspacer
Neghină Victor Laurentiu
Candidat independent la functia de
spacer primar al Municipiului Onestispacer

spacer 14 ani în care consiliul si consilierii locali au existat doar pe hârtie.

spacer 14 ani în care consilierii locali din opozitie nu au avut nici un cuvânt de spus, deoarece hotărârile erau ale puterii.

spacer 14 ani în care consilierii locali ai puterii au fost simple masini de vot, deoarece părerea sefului era lege pentru ei.

spacer După 14 ani de hibernare si numai cu un primar independent consilierii locali au sansa să gândească, să propună si să voteze cum le dictează propria lor vointă.

TREI RECOMANDĂRI DE CARE TREBUIE SĂ TINEM CONT CÂND VOTĂM !
Avantajele pe care le au onestenii dacă aleg un primar independent: si Dezavantajele pe care le pot avea onestenii dacă aleg un primar apartinând unei formatiuni politice cu majoritate în Consiliul Local:
Primarul independent sustine, negociază, mediază si aprobă hotărâri locale, venite din partea oricărei formatiuni politice atât timp cât acestea sunt în folosul comunitătii. iar Primarul apartinând unui partid cu majoritate în consiliul local poate respinge propuneri si hotărâri locale, benefice cetătenilor, venite din partea partidelor din opozitie, la ordinul formatiunii politice din care face parte.
Primarul independent nu poate beneficia de hotărâri care să faciliteze interesele personale sau ale apropiatilor săi. iar Primarul apartinând unui partid cu majoritate în consiliul local poate adopta orice hotărâre în interes personal sau de partid.
Primarul independent lucrează în interesul cetătenilor. iar Primarul apartinând unei formatiuni politice execută ce îi ordonă conducerea partidului.
LAURENTIU NEGHINĂ 
www.laurentiuneghina.ro
- candidat INDEPENDENT pentru functia de primar al mun. Onesti -
UN PRIMAR CU VOI SI NUMAI PENTRU VOI !

REFERENDUM DUPĂ 18 LUNI DE MANDAT

spacer Programul meu electoral se bazează pe nevoile urgente ale orasului si ale cetătenilor lui.
spacer Nu merg pe o proiectie gen "Epoca de Aur" sau "Roman stiintifico - fantastic", ci doresc să vă prezint realist ceea ce am putea realiza împreună.

Eu nu promit ! Eu îmi asum răspunderea !

spacer Vin către dumneavoastră cu un angajament semnat în alb că după 18 luni de mandat să organizez din fonduri proprii, asa cum este si actuala mea campanie electorală, un referendum în care dumneavoastră, alegătorii, să hotărâti dacă mi-am îndeplinit corect parte din angajamente.
spacer Iar în cazul în care votul va fi negativ, vă garantez că îmi voi depune demisia în cel mai scurt timp, deoarece nefăcând parte dintr-un partid nu am sef, iar singurii care pot decide continuarea mandatului meu sunteti dumneavoastră, onestenii.

Aceasta este propunerea mea:

Demisia de onoare, după 18 luni,
în cazul esecului meu.

spacer Doresc să ating 8 mari probleme ale orasului dar si să rezolv diferite problemele zonale si pe categorii socio- profesionale:
spacer 1. CONSOLIDAREA BLOCURILOR - Evaluarea, consolidarea si renovarea structurală (subsol, canalizare samd) a tuturor blocurilor construite înainte de 1989 , prin fonduri bugetare. După cum toti stim Onestiul se află într-o zonă cu grad seismic ridicat, iar la un cutremur mai puternic de aproximativ 7 grade un sfert din blocuri se pot prăbusi. Numai dacă trăim ne putem bucura de viată.
spacer 2. SĂNĂTATE - Renovarea spitalului si dotarea cu echipamente corespunzătoare, precum si alocarea unui fond de urgentă menit sustinerii unor interventii chirurgicale ce nu permit amânare. Foarte multi copii si nu numai mor deoarece nu îsi permit luxul de a se trata.
spacer 3. LOCURI DE MUNCĂ - Sprijin si facilităti fiscale precum si concesionarea de terenuri pentru investitorii ce aduc afaceri serioase în Onesti. Numai prin facilitarea creării unui climat macroeconomic solid putem oferi locuri de muncă.
spacer 4. PROMOVAREA TINERILOR - Asa cum am făcut-o în ultimii 10 ani, voi încuraja, promova si sustine tinerii onesteni în activitătile scolare si extrascolare. Foarte multe talente si tineri capabili au fost nevoiti să plece în alte orase, deoarece nu au găsit întelegere si sustinere în orasul nostru .
spacer 5. DEZVOLTAREA CARTIERELOR: SLOBOZIA, BELCI, BORZESTI, CRUCEA DE PIATRĂ, CUCIR, CATOLIC BUHOCI - prin racordarea acestora la utilitătile de bază: apă, gaze, canalizare si nu în ultimul rând asfaltarea drumurilor.
spacer 6. ASISTENTA SOCIALĂ, PENSIONARI - voi promova un serviciu de asistentă socială care va trece de la muncă de birou la munca pe teren, colaborând cu ONG-urile active ce au rezultate în domeniu, iesind din sfera actiunilor electorale, politizate.Voi aloca resurse financiare pentru sprijinirea pensionarilor .
spacer 7.LOCUINTE – voi sustine prin atragerea de fonduri europene construirea de locuinte în blocuri tip ANL , iar ocuparea lor se va face pe criterii corecte, si nu pe relatii si spăgi.
spacer 8. DRUMURI – un alt obiectiv, la fel de important în opinia mea, este refacerea completă a străzilor atât centrale cât si a celor de la periferiile orasului.

Asa să ne ajute Dumnezeu !

spacer ACTIUNI

spacer Concursul ArtOnestin se va desfăsura în perioada 31.03.2008 – 17.05.2008. Competitia se adresează tuturor artistilor amatori, care sunt invitati să concureze în cadrul următoarelor sectiuni:
moment umoristic; monolog; mini-scenetă; dans teatral; interpretare poezie.
spacer ArtOnestin este o competitie care îi încurajează pe tineri să iasă din tipare si să-si facă cunoscut talentul. Deoarece lumea în care trăim este putin egoistă ArtOnestin îsi propune să descopere si să promoveze persoanele talentate, dându-le sansa de a se afirma ca artisti.
spacer Sponsor oficial: Firma NEVILA, prin domnul Neghină Victor Laurentiu
spacer Mai multe detalii despre concurs la www.onestin.ro


spacer Miss Onesti 2008 s-a desfăsurat vineri 11 aprilie 2008, la Casa de Cultură.
spacer Premiul I si titlul de Miss Onesti a fost câstigat de Oana Ionică, eleva la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi".
spacer Premiul II a fost cucerit de Andreea Scripcaru, de la Colegiul National "Dimitrie Cantemir"
spacer Locul III a fost ocupat de Diana Vîlcu, de la Colegiul Tehnic "Petru Poni"
spacerCele trei fete au primit premii in bani, oferite de Laurentiu Neghina si firma Nevila: 500 de lei, pentru locul I, 400, pentru locul II, si 300, pentru locul III. Celelalte opt finaliste ale concursului “Miss Onesti 2008” au primit mentiuni, in valoare de 100 de lei. A mai fost acordat un premiu special, constind într-un curs gratuit la o scoală de soferi din oras. Nici spectatorii nu au fost iertati. 20 dintre acestia au primit 20 de premii, în valoare de 50 de lei, prin tragere la sorti a biletelor de intare la spectacol.
spacerPe lângă evolutia celor 11 finaliste, publicul a avut parte de recitaluri de muzica usoara, folk, hip-hop si break dance, momente umoristice, in interpretarea membrilor trupei de teatru a asociatiei "Onestin", o paradă modei si o suită de dansuri, latino si moderne, ale Scolii "GCMC", coregrafia fiind realizata de Marius Crudu. Printre aceste dansuri s-a numarat si spectacolul coregrafic “Armaghedon”, calificat in finala festivalului mondial de la Sanremo, din luna mai.

"Pe orice batrân sa-l cinstesti ca pe un parinte
si pe orice tânar ca pe un copil al tau"
afirma candidatul independent Laurentiu Negina

spacer Reporter: Ce anume v-a determinat sa candidati la functia de primar al municipiului Onesti?
spacer Laurentiu Neghina: In urma cu aproximativ trei luni am inceput sa fiu curtat de mai multe formatiuni politice, care ar fi vrut sa-i reprezint in lupta pentru functia de primar al orasului. Trebuie sa va spun ca, intr-o prima faza, i-am refuzat, categoric, deoarece, ca om de afaceri, cea mai mare parte din timp era ocupata cu administrarea si extinderea lantului de magazine pe care il detin. Dupa mai multe insistente, am inceput sa ma gândesc, din ce in ce mai mult, la acest lucru si mi-am dat seama ca numai asa voi avea posibilitatea sa ma implic si sa pot rezolva numeroasele probleme cu care se confrunta onestenii.
spacer Rep.: Si totusi de ce candidati ca si independent si nu ati acceptat sa reprezentati un partid politic?
spacer L.N.: Pentru a lua hotarârea corecta, mai era de rezolvat o singura problema. Nu cunosteam parerea onestenilor despre mine, motiv pentru care am cerut efectuarea unui sondaj de opinie in rândul comunitatii locale. Rezultatele acestui sondaj au fost edificatoare. Am constatat ca ma bucur de multa popularitate si simpatie, iar oamenii vad in mine o alternativa pentru redresarea economica a Onestiului. Tot din acest sondaj am remarcat faptul ca mai mult de jumatate dintre cei intervievati sunt dezamagiti si nu mai au incredere in niciun partid ori alianta politica. Dupa mai multe discutii purtate cu diferite persoane din Onesti am ajuns la concluzia ca pentru a putea sluji celor care au incredere in mine, numai din pozitia de primar independent pot sa le reprezint si sa le apar interesele, nefiind nevoit sa ma inclin sau sa fac compromisuri in fata anumitor formatiuni politice.
spacer Rep. : Care sunt, din punctul dumneavoastra de vedere, principalele probleme cu care se confrunta Onestiul si onestenii, la ora actuala?
spacer L.N.: Oh. Sunt foarte multe. Nici nu stiu cu ce sa incep. Cred ca am putea discuta pe aceasta tema zile intregi, dar in opinia mea principala noastra problema e scaderea dramatica a puterii economice din Onesti. Daca in urma cu aproximativ 7-8 ani eram mândria si locomotiva judetului, acum, disponibilizarile masive, inchiderea treptata si irevocabila a platformei industriale, lipsa unui climat economic propice si obstructionarile la nivel local fac ca Onestiul sa ocupe o pozitie fruntasa in topul rusinii.
spacer Din acest motiv, desi avem foarte multi tineri capabili acestia sunt nevoiti sa migreze spre orase cu un nivel de trai mai bun si care le ofera anumite perspective. Multi dintre cei concediati nu mai pot asigura copiilor nici macar hrana pentru ziua urmatoare, fiind obligati sa plece la munca in strainatate, lasându-si copiii in grija rudelor, acestia lipsiti de o atenta supraveghere si traumatizati de dorul parintilor, apuca pe cai gresite, uneori cu final dramatic.
spacer La fel de dura este si soarta multor parinti, ajunsi la vârsta senectutii, “abandonati” si care, de cele mai multe ori, sfârsesc cu speranta de a-si mai revedea odata copiii.
spacer Am ajuns sa traim un adevarat haos social, generat de nivelul de trai scazut si lipsa unei perspective pe plan local.
spacer Reporter : Si totusi ce solutii credeti ca sunt viabile pentru rezolvarea acestei probleme ?
spacer L.N. : Solutia e una singura : dezvoltarea economica. Sunt un bun manager si voi incerca sa atrag cât mai multi investitori, facând, totodata, tot ce imi sta in putere pentru insanatosirea economica a zonei. Crearea de noi locuri de munca este unica solutie viabila pentru ca onesteanul de rând sa aiba un trai decent. De altfel, atragerea de fonduri europene nerambursabile ar trebui sa fie pentru orasul nostru un motor pentru realizarea infrastructurii orasului si asigurarea unui climat macroeconomic solid.
spacer Voi incuraja si sustine tinerii, asa cum am facut-o in ultimii zece ani in proiectele lor, iar daca isi vor gasi locul in orasul nostru voi fi mereu aproape de ei. Situatia tragica, in care se afla unii batrâni, carora le datoram existenta noastra, este o prioritate a mandatului meu. O expresie celebra spune Ť Pe orice batrân sa-l cinstesti ca pe un parinte si pe orice tânar ca pe un copil al tau ť acesta ar trebui sa fie motto-ul nostru, al tuturora si nu doar in prag electoral.
spacer Rep. : Zvonuri, neconfirmate pâna la aceasta ora, afirma ca ne pregatiti o surpriza si anume inaugurarea unui complex comercial, care va duce la crearea unui numar impresionant de locuri de munca. Este adevarat sau nu ?
spacer L.N. : Da. Este adevarat. In cel mult trei luni de zile vom participa cu totii la inaugurarea celui mai modern si mai spatios complex comercial, cu program nonstop, amplasat pe Calea Marasesti, proiect ce va atrage dupa sine aproximativ 150 de locuri de munca.
spacer Rep. : Tinând cont de faptul ca nu reprezentati un partid politic cum credeti ca veti lucra cu legislativul local ?
spacer L.N. : De la bun inceput trebuie sa precizez faptul ca voi avea o buna colaborare cu toti membrii consiliului local, indiferent de culoarea politica atâta timp cât interesele lor vor insemna rezolvarea problemelor onestenilor si nu voi tolera anumite interese de grup si nici nepotismul politic.
spacer Rep. : Având in vedere evenimentele petrecute in ultimul timp, cum credeti ca se desfasura campania electorala?
spacer L.N.: Eu sper ca va fi o campanie corecta, fiecare candidat sa se ocupe de propria lui imagine. Ma astept la o cursa electorala care sa fie dominata de fair-play si care sa nu se bazeze pe denigrarea adversarilor si nici pe manevre de culise cu iz politic.
spacer Rep. : Si acum o intrebare mai putin comoda : cine credeti ca va fi principalul dumneavoastra contracandidat ?
spacer L.N. : Ma consider un invingator, intotdeauna mi-au placut provocarile si mi-am dorit adversari puternici. Dupa cum arata rezultatele ultimelor sondaje se pare ca singurul adversar care mi-ar putea pune unele probleme in competitia pentru câstigarea fotoliului de primar este... Valerian Vreme, reprezentantul Partidului Democrat Liberal. Sper ca onestenii vor avea destul timp sa mediteze, sa dea dovada de maturitate si discernamânt, sa nu se lase pacaliti de micile trucuri electorale si sa-l aleaga pe cel mai bun.

A consemnat Dana LUNGUspacer
Onesti Expres - joi 24 aprilie 2008

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 13-Apr-2024 13:43

IGSU

Controverse între politicienii onesteni

spacer Decizia legislativului onestean, aceea de a organiza o serbare câmpenească pe parcursul a patru zile a fost îndelung comentată de către liderii politici ai Onestiului, această hotărâre fiind analizată pe toate părtile. Unele opinii, mai categorice, au sustinut faptul că s-au cheltuit, în zadar, bani care puteau fi folositi către alte domenii de activitate.

spacer Ioan Aron Popa, candidat PNL:

spacer “Sunt de acord ca, Consiliul Local si Primăria Onesti să se implice în actiuni de divertisment pentru onesteni, dar acestea trebuie făcute anual si nu odată la patru ani. Acest spectacol a fost oferit de onesteni pentru onesteni pentru că s-au folosit banii nostri, colectati din taxe si impozite locale. Cei aproape două miliarde de lei puteau fi folositi mult mai eficient.”

spacer Valerian Vreme, candidat PD-L:

spacer “Eu, personal, as face un asemenea festival în fiecare an si nu odată la patru ani, când e pusă în discutie functia de primar. Avem nevoie de asemenea manifestări, dar nici nu as exagera cu atâtea capete de afis care nu au însemnat decât bani cheltuiti din buzunarul nostru. Sunt sigur că acest festival a cheltuit toate resursele alocate petrecerii timpului liber pentru toată vara anului 2008. Asa că dacă vom mai vrea festival va trebui să mergem la Târgu Ocna sau Comănesti în cazul în care PSD va domina esicherul politic onestean. Într-un cuvânt sunt un adept al serbărilor de calitate organizate, în mod regulat pentru onesteni si nu al celor cu interes sau făcute ca să fie bifate cum au fost cele din vara anilor precedenti. Atât locul de desfăsurare, cât si infrastructura alocate au lăsat de dorit, iar comerciantii care au fost prezenti, din păcate, majoritatea au fost din alte localităti. Noi, onestenii, am contribuit, cu brio, la dezvoltarea altor orase. Pentru unii, circul amplasat lângă Casa de Cultură a fost la concurentă, o modalitate mai inspirată de petrecere a timpului liber. În concluzie, sunt un sustinător al acestor serbări câmpenesti, dar făcute cu măsură, în care să se pună suflet, iar omul să simtă, cu adevărat important si să aibă un moment de relaxare.”

spacer Cristinel Bratovianu, candidat PNG-CD:

spacer “Manifestările organizate pentru onesteni au fost un lucru bun, dar din păcate, acestea apar odată la patru ani.Cred că alegerile locale ar trebui organizate din doi în doi ani, pentru a avea, în fiecare an, astfel de manifestări cultural-sportive, străzi asfaltate si orice alte activităti cu iz electoral. Totusi, cele aproape două miliarde puteau fi administrate mult mai cumpătat, în interesul onestenilor.”

spacer Laurentiu Neghină, candidat independent:

spacer “Neluând în calcul vremea proastă din week-end ceea ce a făcut ca întreg spectacolul să fie un esec, s-a ajuns ca aproape două miliarde să fie aruncate pe apă de ploaie. Părerea mea, ca manager al unei firme de succes, un spectacol destul de bine realizat s-ar fi putut pune la punct cu maximum 300-400 de milioane si totodată s-ar fi putut promova si multe din talentele locale. Cu diferenta de 40.000-50.000 de euro s-ar fi putut oferi pentru 1000 de familii, câte un cozonac si un kilogram de carne de miuel, la fiecare în parte, pentru masa de Pasti, Asta ca să nu mai pomenesc de copiii care mor cu zile pentru că părintii nu au sumele de bani necesare unor interventii chirurgicale realizate la clinici cu renume din Europa. Eu cred că ar trebui să ne gândim la semenii nostri si nu doar la propria imagine.

ADVERSARII LUI LEMNARU SE UITA STRAMB

spacer Decizia legislativului local de a sarbatori in intervalul 1-4 mai, Ziua Muncii, Ziua Tineretului si weekend-ul a fost de natura sa starneasca nemultumirea si indignarea fatisa a adversarilor lui Emil Lemnaru . Cei mai multi l-au acuzat pe acesta ca isi face campanie electorala pe bani publici, insa au existat si voci care au sustinut ca fiecare ar fi facut la fel.

spacer Ioan Aron Popa, candidatul Partidului National Liberal, Onesti .

spacer “Mi se pare a fi campanie electorala incepand cu ziua de 2 mai. De departe se vede ca este o actiune cu tenta electorala. E o chestiune fireasca, lipsita de amestecul politicului, atunci cind se sarbatoreste in fiecare an si nu doar atunci cind ne aflam in prag de alegeri locale. Corect ar fi fost sa se sarbatoreasca in fiecare an, caci onestenii au nevoie de astfel de sarbatori si nu doar odata la patru ani.
spacer Oricum ar fi le doresc onestenilor sa aiba parte de o petrecere frumoasa, in acele patru zile , tinand cont de faptul ca atunci se vor incheia si sarbatorile pascale.”

spacer Valerian Vreme, Candidatul partidului Democrat - Liberal, Onesti.

spacer “Nu pot sa cataloghez aceasta manevra decat o lipsa clara de fair-play care nu ar fi trebuit sa caracterizeze campania electorala din Onesti . Este pentru prima data cand se folosesc banii publici in campania electorala a actualului primar, aceasta neonorand nici pe el si nici PSD-ul care de 18 ani conduce destinele acestui oras. Sper ca onestenii vor remarca si vor sanctiona aceasta practica noua in comunitatea noastra, caci in caz contrar vom avea parte, in urmatorii patru ani de aceleasi drumuri deteriorate pe timp de vara si nu numai , dar si drumuri inghetate iarna, scoli si gradinite subfinantate, spital lipsit de dotari absolut necesare functionarii.”

spacer Laurentiu Neghina, candidat independent.

spacer “Cred ca este pentru prima data in istoria orasului cind zilele de 1 si 2 mai se sarbatoresc cu atita fast. Astfel de zile importante am avut si pina acum, insa se pare ca nu au prezentat interes edilului nostru. De asemenea, aceste evenimente coincid si cu inceperea campaniei electorale, campanie care din cate se vede va fi suportata cu bani din bugetul local, data fiind suma foarte mare alocata acestor manifestari, respectiv 1,8 miliarde de lei vechi. Nu imi aduc aminte ca actualul primar sa fi fost vreodata interesat de soarta tinerilor care trebuie sa isi caute un loc de munca in alte orase sau chiar de cei care sunt nevoiti sa isi abandoneze familiile pentru un trai decent, intr-o tara straina. Nu stiu cat de mult mai conteaza sarbatorirea zilei de 1 mai pentru salariatii onesteni, avand in vedere salariile mizere si disponibilizarile masive care au avut loc pe platforma onestena in ultima perioada de timp. In opinia mea onestenii au nevoie de primar in fiecare zi, nu doar odata la patru ani, atunci cand cu totii observam ca Onestiul imbraca haina de sarbatoare.”

spacer Florin Paval, Candidatul Partidului Conservator, Onesti.

spacer “Ma asteptam din partea actualei administratii la asa ceva. Eu imi fac campanie pe banii mei, iar altii, care sunt demnitari, isi fac campanie electorala tot pe banii mei, dar si ai onestenilor, ai contribuabililor de rand. Daca nu ma insel Napoleon a spus acum 200 de ani In politica, prostia nu e un handicap> si vad ca si acum e valabila acesta afirmatie.”

(Sondaj de opinie realizat de Dana Lungu - Onesti Expres, 17 aprilie 2008)


spacer Concurs literar pentru liceeni. Luna aceasta, la Onesti se va desfasura un puternic concurs literar, sub genericul “Perspective”, care este destinat liceenilor din municipiu si este organizat pe doua sectiuni, poezie si proza. Fiecare participant va depune, la Biblioteca “Radu Rosetti”, pina la 30 aprilie, maximum cinci poezii si una sau doua lucrari de proza, care sa nu depaseasca zece pagini fiecare. Dupa data limita de inscriere, lucrarile vor fi apreciate de un juriu de specialitate, prezidat de cunoscutul scriitor onestean Gheorghe Izbasescu. Organizatorii concursului si-au atras si un sponsor puternic, cunoscutul lant de magazine Nevila din Onesti, patronat de Laurentiu Neghina, care va asigura premii in bani pentru cistigatori. “Valoarea totala a premiilor se ridica la 17 milioane de lei vechi, dintre care se vor acorda, pe fiecare sectiune in parte, cite 3 milioane pentru Premiul I, doua milioane pentru Premiul II si un milion pentru Premiul III, precum si cite 500.000 de lei pentru cele cinci mentiuni de la sectiunea de Proza si cinci de la sectiunea de Poezie”, a precizat Laurentiu Neghina. In functie si de aprecierile juriului, este posibil sa se acorde si premii speciale sau premii de participare, daca lucrarile din concurs se vor ridica la un nivel valoric suficient de bun. Premierea va avea loc pe 29 mai, in aula bibliotecii onestene.


"Miss Onesti", tras de sfori electorale
Politicul a "evoluat" pe scena Casei de Cultura

spacer Desi pâna in prezent, la niciun eveniment in care s-au implicat tinerii onesteni sfera politicului nu a intervenit, se pare ca anul acesta face exceptie de la regula. La ultimul concurs de frumusete organizat pe scena Casei de Cultura din municipiul de pe Trotus politicul a fost cel care a facut regulile jocului.

spacer Sabotaj pe fata

spacer Totul a pornit de la o idee a unor tineri din zona care, in colaborare cu cei din conducerea Csei de Cultura au pus la cale organizarea unui miss, chiar inainte de inceperea precampaniei electorale. "Am mers la directorul Casei de Cultura din Onesti si le-am spus ca am dori sa organizam un miss, dar am avea nevoie si de sprijinul lor. Chiar de la prima intâlnire conducerea Casei de Cultura ne-a precizat ca vom putea mânca si noi o pâine prin vânzarea unui numar de bilete. Zis si facut. Ne-am zbatut si pentru a aduce sponsori caci fetele chiar nu vroiau sa se inscrie deoarece nu aveam niciun fel de premii. L-am gasit pe Laurentiu Neghina, cel care de zece ani s-a tot implicat in actiuni de acest fel", ne-au declarat câtiva tineri organizatori sub protectia anonimatului.

spacer Atunci când frumoasele Onestiului au auzit cât de consistente sunt premiile oferite de Laurentiu Neghina s-au ingramadit sa se inscrie.
spacer Toate bune si frumoase, dar cu doua zile inainte de concursul propriu-zis "apar dintr-o data mai multi sponsori", dupa cum ne-a relatat chiar sponsorul principal.

spacer Sponsorii au aparut ca ciupercile dupa ploaie

spacer Potrivit declaratiilor patronului lantului de magazine Nevila, inainte de spectacol chiar conducerea Casei de Cultura i-a sugerat ca ar fi indicat sa-si retraga sponsorizarea Ť ca au ei premii suficiente ť, dupa cum ne-a relatat acesta. Ba mai mult pentru a da peste cap tot programul artistic al acestui concurs o parte dintre artisti, din motive inca neelucidate pâna la aceasta ora, nu au mai evoluat in spectacol. Unii ba s-au internat, ba nu mai puteau dansa caci Ť uitasera ť brusc coregrafia.
spacer Se pare ca multe partide, in speranta câstigarii unui capital politic important s-au oferit sa dea premii concurentelor.
spacer "Chiar nu m-am asteptat la asa ceva. Sponsorizez de atâta timp, nenumarate concursuri de frumusete, dar pâna acum nu mi s-a mai intâmplat una ca asta. Ba mai mult, tinând cont de faptul ca sunt sponsor principal, de obicei mi se acorda un anumit numar de invitatii pe care si eu le impart, la rândul meu, cunostintelor mele. De aceasta data, ca un facut, nimeni nu a putut intra in sala pe baza invitatiei mele" ne-a declarat Laurentiu Neghina.

spacer Minori pacaliti de adulti

spacer Grav este si faptul ca desi tinerii s-au tinut de cuvânt in ceea ce priveste vinderea celor 500 de bilete, nici pâna la ora redactarii acestui material acestia nu si-au primit comisionul. Ť Am fost pacaliti de cineva cu 43 de bilete, iar directorul Casei de Cultura m-a amenintat ca daca nu fac rost de 2.500.000 lei, bani vechi ma duce la politie, ca sa recupereze banii. M-am imprumutat pentru a-i da banii, insa nici pâna acum nu am primit comisionul promis in valoare de aproximativ cinci milioane ť ne-a declarat unul dintre minori sub protectia anonimatului.

spacer Adobricai neaga cu vehementa

spacer Contactat telefonic, directorul Casei de Cultura din Onesti, Teodor Adobricai a negat cu vehementa. "Si ce daca nu am vrut sa-i primesc sponsorizarea, este dreptul meu. Eu sunt directorul acestei institutii, nu el. Si in primul rând nu este adevarat. El a vrut sa isi faca campanie electorala prin aceste sponsorizari. Iar legat de comisionul copiilor eu nu am semnat niciun act prin care ma oblig la ceva, dar recunosc ca tinerii au vândut biletele pentru spectacol".

Dana LUNGU - Onesti Expres - joi 24 aprilie 2008

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube