Continuăm ÎMPREUNĂ

Vezi mai mult...Votul tău + echipa PSD
Onesti - oras european
 


Program PSD Onesti


Ing. Emil Lemnaru - Candidat la functia de primar pt. un nou mandat.


Consilierii PSD


Dragos Benea - Presedintele Consiliului Judetean - Despre PSD Onesti



Ing. Emil Lemnaru la o intalnire cu cetatenii in obor. Preluare de pe blogul Onesti Video

Susțineți acest website pe Patreon...

spacer Telefoane utile Onești:
- Poliția Locală Onești: : 0771394606
- Telefonul cetățeanului [DPP]: 0799201408
- Servicii foto-video: 0723626007

Actualizat: 13-Apr-2024 13:43

IGSU

COMUNICAT DE PRESĂ

spacer Partidul Social Democrat – Organizaţia Municipală Oneşti a sesizat Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 3 Oneşti de faptul că, după startul oficial al campaniei electorale, candidatul PDL+UNPR Neghină Victor Laurenţiu a postat în cutiile poştale ale oneştenilor pliante cu privire la organizarea unei tombole cu premii: un autoturism, produse electrocasnice, biciclete şi altele, de valoare semnificativă, în timpul campaniei electorale, alături de talonul de participare, cu scopul de îndemna alegătorii să voteze în campania „organizată de Onestin şi susţinută de Nevila”.

spacer În data de 28.05.2012, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 3 Oneşti constată organizarea unei tombole de către Asociaţia de Tineret Onestin, susţinută de firma Nevila în perioada 11 mai 2012 – 11 iunie 2012, în timpul campaniei electorale şi după data încheierii campaniei electorale şi a alegerilor, consideră că bunurile oferite nu au o valoare simbolică, în sensul legii şi că acesta este făcută în scop electoral şi ar reprezenta o modalitate de influenţare a votului, condiţionând participarea la vot de posibilitatea unui câştig material, ceea ce apare ca o încălcare a dispoziţiilor art.109, alin.(1) din Legea nr.67/2004 şi a însuşi spiritului legii. Contestaţiile Onestin şi Nevila au fost respinse la data de 01.06.2012 de către Biroul Electoral Judeţean ca nefondate.

spacer Întrucât tombola electorală este interzisă de lege deoarece bunurile nu au o valoare simbolică, tombola este organizată în scop electoral, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de mită electorală fiind desfăşurată în timpul campaniei electorale, la sediile Nevila şi Onestin şi de continuare a propagandei electorale întrucât data extragerii este stabilită după data anunţării oficiale a rezultatelor alegerilor, a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti pentru comiterea infracţiunii de mită electorală, prevăzută de dispoziţiile art. 109, alin.(1) din Legea nr. 67/2004.

spacerConform articolului 109, alineatul (1), din Legea 67/2004 „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale” constituie o infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

spacerOrganele de cercetare penală au sarcina de a aplica dispoziţiile art. 109 alin. (1) din Legea 67/2004 asupra celor care au desfăşurat astfel de acţiuni în timpul campaniei electorale.

spacer Oneştenii nu pot fi păcăliţi cu mită electorală, cum nu au fost păcăliţi nici procurorii DNA în celebrul scandal „Mită la BAC” al cărui protagonist a fost inculpatul!

Vicepreşedinte PSD Oneşti,
Ing. Endre Bereczki


 

COMUNICAT DE PRESĂ


spacerPartidul Social Democrat – Organizaţia Municipală Oneşti a sesizat autorităţile competente de faptul că, după startul oficial al campaniei electorale, candidatul PDL+UNPR Neghină Victor Laurenţiu a distribuit în cutiile poştale ale oneştenilor pliante cu mesaje anti-campanie, sub motto-ul „Continuăm împreună??!!!“, acţiune ilegală şi murdară de discreditare a unui competitor electoral.
spacerAcţiunea s-a desfăşurat cu susţinerea Ziarului Ora 25 (finanţat de firma NEVILA - patronată de candidatul Neghină Victor Laurenţiu) şi a Asociaţiei de Tineret Onestin, ONG care nu a fost niciodată apolitic şi care, contrar propriului statut, are în persoana d-lui Alexandru Cristea (fostul preşedinte al A.T. ONESTIN) un candidat pe lista de consilieri locali ai PDL+UNPR.
spacer Analiza textelor imprimate pe fluturaşe indică fără niciun dubiu că, în mod punctual, se încearcă discreditarea Primarului în funcţie, Emil Lemnaru şi mai ales că acest tip de campanie va continua. Făptuitorii campaniei murdare asociază competitorului electoral un fenomen aflat în afara legii, deşi este de notorietate, fiind adus la cunoştinţă publică faptul că Oneştiul a fost printre primele oraşe în care comercializarea acestor plante etnobotanice a fost interzisă prin Hotărârea Consiliului Local nr. 97 din 17.12.2010, iniţiator fiind Primarul Municipiului Oneşti – Emil Lemnaru, fiind evidentă intenţia de manipulare a celui care a construit tema de campanie.
spacerSubiecte similare: depopularea masivă, dificultăţile economice şi investiţii publice sunt atribuite cu conotaţie negativă şi vină actualului Primar, ca şi cum nu guvernarea PDL ar fi vinovată de plecarea cetăţenilor din România, de tăierea salariilor şi diminuarea pensiilor, de incompetenţa gestionării crizei economice la nivel central, respectiv de incompetenţa portocaliilor, înverziţi acum, care au fost puşi să conducă Instituţia Prefectului, la nivel judeţean.
spacer Recurgerea la campanii murdare de discreditare a competitorilor electorali descalifică pe cei care se pretează la asemenea fapte reprobabile, arătând incapacitatea de a se raporta la valorile morale ale comunităţii şi dând în egală măsură nivelul studiilor dobândite.
Promovarea unor campanii lipsite de bun simţ, uitând de respectul atât faţă de cetăţean cât şi faţă de competitorii electorali nu trebuie să rămână nesancţionată pe 10 iunie 2012, în cabina de vot, prin votul oneştenilor!

Oneştenii nu merită o campanie electorală murdară!

Vicepreşedinte PSD Oneşti,
Ing. Endre Bereczki

Filmari Onesti

fotograf onesti

Onesti Online © 2001 - 2024 | Realizator www.ClaudiuStefanescu.ro | Temei legal de functionare | GDPR - Protecția datelor cu caracter personal |

Protectia Consumatorilor - A.N.P.C.

sus
facebook
youtube